Chrysler Grand Voyager: Auto start niet na een rit

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5d

Een chrysler grand voyager start niet na het maken van een rit als de auto plus minus 5 minuten heeft stilgestaan.
Als de auto dan weer lange tijd heeft stilgestaan start de auto weer goed

als de auto niet wil starten slaat de startmotor niet aan.

Het probleem zit niet in de startonderbreking van de sleutels want met de reserve sleutel gebeurt hetzelfde.

Is er iemand eventueel bekend met dit probleem??? Goede gedachten zijn ok erg welkom.

Groet Jan

Jan Droog

Geplaatst door Jan Droog (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

vroeger lag dit bij amerikanen allemaal aan de startmotor je gooide er een vergiet water over en hij deed het weer dus prober eens als dit voorvalt even een tuinslang op je startmotor te zetten als hij het dan doet weet je dat het je startmotor is

zeilmob (0), 14 jaar geleden

hoe verklaar je dit ?

ik heb het zelfde probleem met voyager 2005

mijn vorige voyager 1998 had het zelfde probleem en is de print vervangen achter de radio of dachbord.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat durf ik niet met zekerheid te zeggen hoe of wat maar ik heb dat wel enkele keren meegemaakt op vacantie, effe tanken en hij deed niks meer uur wachten en hij starte weer daarna weer gehad toen waterslang op de startmotor gezet en kon ik hem vrij snel weer starten,ik heb dat hier eens voorgelegd aan startmotorenrevisie bedrijf en die was van onderstelling dat tussen de wikkelingen bimetalen kontakten zaten om verbranding van startmotor tegen te gaan bij langdurig starten,en dat die op en gegeven moment wat slap worden,ik heb er nooit eentje opengeslepen om dit te bekijken,ikzelf heb zo'n idee dat als de startmotor te warm wordt de collector waar de koolborstels overheen lopen bij warmte de isolatie tussen de kontakten teveel uitzet en de borstels van de koperen kontakten liften omdat de koperen kontakten teveel zijn versleten,ik heb wel ooit deze pertinax isolatie met afgebroken ijzerzaagje weggekrast,maar nogmaals een echte verklaring heb ik hier niet voor,ik heb toen startmotor vervangen (bij meerdere auto's trouwens met hetzelfde euvel)en probleem was weg.

zeilmob (0), 14 jaar geleden

Inderdaad bij warmweer zou de beveiliging van de startmotor zo kunnen werken, weer typisch een Noord amerikaanse uitvinding.

ik had een gekijkaardig probleem met de automatische versnellingsbak van een 3.3 4x4 een prima auto voor in de winter maar in de zomer na 100 km ging deze in veilige loop wegens oververhiting de oplossing was een extra olie koeler plaatsen.

Heb deze dan maar verkocht aan een Zweed uit het hoge Noorden. :-)

roadkill (0), 14 jaar geleden

Ik heb hetzelfde met mijn Voyager 2.4 (2005) start en rijdt normaal. Na een rit en een pauze kan de motor niet gestart worden. Alle electronica werkt bij het omdraaien van het contact, maar de startmotor werkt niet.

Ik heb het geprobeerd met koud water over de startmotor en ik heb een andere relais geprobeerd.

Gisteren deed de startmotor het weer na enige tijd wachten/prutsen vandaag de motor laten afkoelen, maar starten lukt niet.
Iemand een idee?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je kunt altijd even met draad op plus accu en op het startrelais te zetten kijken of hij het dan wel doet ,doet hij het dan wel is het niet je startmotor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.