Chrysler Grand Voyager: computeraansluiting

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.3 V6

Hallo allemaal,

Ik heb sinds kort een Chrysler Voyager 3.3 V6 automaat aangeschaft met op het kenteken bouwjaar 1996, maar het is nog het oude vierkante type.
Nu schiet de bak elke keer als de motor op bedrijftemperatuur komt in de noodloop (of zoiets). Ik heb hem bij een bevriende monteur staan en zelf totaal geen verstand van zaken. Deze monteur zegt we moeten de computer uitlezen om het probleem te localiseren, maar in deze auto zit niet de aansluiting ODB waardoor hij hem niet kan uitlezen. Ik ben al een beetje aan het rondbellen geweest en een Chrysler dealer vertelde mij dat Chrysler 2 jaar een eigen systeem had voor het uitlezen, maar dat zij dit systeem al lang niet meer hadden omdat het nog zo weinig voorkomt. Heeft iemand enig idee waar ik het over heb, zo ja, heb je dan ook nog een suggestie waar ik die auto zou kunnen laten uitlezen, het liefst zo dicht mogelijk bij Tiel aangezien ik in die noodloop niet op de snelweg kan rijden (hij rijdt 75 km/u bij 4000 rpm).
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

Bij voorbaat dank,
Greetz, Remco.

Rakker72

Geplaatst door Rakker72 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

zet de auto eens op contact, er weer af, er weer op, er weer af en er weer op.
check engine lampje begint nu te knipperen. bijv. 1 x even pauze, dan 3x dan 5 x en nog eens 5 x (55 is einde) dit betekent dan code 13 deze code is een melding dat de accu er af geweest is recent. zo kun je dus nog meer codes uitlezen.
noteer de codes op papier en lees ze 3 x uit (om zeker te zijn dat je de juiste codes leest)
ik zal even de lijst met codes opzoeken en hier plaatsen

gr

Peco Power

Rakker72 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, vanavond gaan we er meteen mee aan de slag. Ik laat nog wel weten wat er uit gekomen is.
Greetz, Remco.

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij de dealer in Amsterdam hebben ze het wel.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk niet dat dat de bedoeling is Silvester,

het liefst zo dicht mogelijk bij Tiel aangezien ik in die noodloop niet op de snelweg kan rijden (hij rijdt 75 km/u bij 4000 rpm).

das zo'n 90 km dat met 4000toeren en 75 km/h? kan direkt alles vervangen worden ben ik bang..

Of ie de bak uitleest met de sleuteltruc????? geeft wel speedcontrol fouten etc.

gr

Peco Power

Rakker72 (0), 14 jaar geleden

Het uitlezen via die truck met de sleutel ging goed, maar helaas leest hij de bak niet uit, komt dat ook niet omdat de bak z'n eigen computer heeft?

gr. Remco

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Rakker72]Helaas leest hij de bak niet uit, maar komt dat ook niet omdat de bak z'n eigen computer heeft?

gr. Remco[/quote]
Jup klokken paneel werkt via de PCM (motor ecu). Diagnose stekker onder de motorkap.

TCM werkt alleen en heeft ook zelf een apparte aansluiting. Diagnose stekker onder het dashboard.

Rakker72 (0), 14 jaar geleden

oke, en als ik het goed begrijp moet ik voor de bak de TCM dus de stekker onder het dashboard hebben? Ik ben zelf een leek daarom deze vraag.
En is die stekker dan toevallig eentje die een omklap-mechanisme heeft?

gr. Remco

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Omklap-mechanisme ?

Die stekker voor je versnelings bak zit onder je stuur rechts het is een rechthoekige stekker met met aan 1 kant een puntje wat uitsteekt.

jvr (0), 14 jaar geleden

Remco,

De versnellingsbak codes zijn niet uit te lezen met de turn-key methode (contact aan-uit enz), alleen de computer van het motormanagement. Als je geen mogelijkheid hebt om de versnellingsbak computer uit te lezen kun je beginnen met het transmissie filter + olie te vervangen. Ook de stekkers en bekabeling tussen bak en computer controleren op vervuiling en beschadiging. Als laatste kun je de accu een nachtje loshalen, de computer reset zich dan waarna hij opnieuw in zal stellen tijdens het (rustig) rijden.

Het beste is toch uitlezen. Dan hoef je niet alles te onderzoeken. Mijn A604 versnellingsbak (icm. 3.0L, bijna zelfde als de jouwe) ging telkens in noodloop wegens defecte prndl-switch (voor op de bak). 35 euro verder en schakelde weer als nieuw.

Gr,
Jvr

Dave86 (0), 14 jaar geleden

he.. ik heb dus ook zo'n vaag probleempje. Ik heb een voyager(automaat) uit '93, deze wil niet overschakelen naar de 4de versnelling, werking is verders vanaf de een tot de 3 goed... Bakolie is vervangen net als het filter.

Weet iemand waar ik deze auto dus uit kan lezen? Ikzelf ben in het bezit van een Bosch KTS diagnose apparaat. Heb alleen niet de juiste stekker. Ben woonachtend in Nijmegen. Graag reactie's terug, wil er eigenlijk over 3 weken mee op vakantie.

jvr (0), 14 jaar geleden

Dave,

Bij de dealer laten uitlezen, zij moeten dat zeker kunnen. Weet je zeker dat het de 4e is en niet de lock-up die niet meer werkt? Lock-up voelt als een opschakeling en komt in bij zo'n 80 km/u.

Gr,
Jvr

Dave86 (0), 14 jaar geleden

nouja hij draait 4000 toeren bij 80-90 km/h, hij hoort toch allang over te schakelen? Hoe kan ik die lock-up controleren dan?

Ik heb er mee proef gereden voordat ik hem overnam, toen schakelde hij gewoon over. Na een week opgehaalt, en op de snelweg er dus achter gekomen dat hij niet overschakeld.
Heb wel al verhalen gelezen over relays die gecorrideert zijn of die prnd swiffer die vervangen zou moeten worden? Uiteindelijk kwamen ze er pas achter toen hij uitgelezen was..

Heb helaas weinig verstand van automaatbakken, ben zelf monteur. Dus wil het gewoon opgelost hebben.
Dealer Wensink(officieel mercedes, maar subdealer van chrysler) hier in nijmegen vraagt 90€ voor het uitlezen, daarom liever zelf eerst alles nalopen. Ik had ook al een verloopstekker gevonden om,ik dacht, de bak uit te lezen ( http://auto-onderdelen.marktplaats.nl/ch... ), maar die lijkt me niet overeen te komen met de stekker onder het stuur..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.