Chrysler Pt Cruiser: auto stinkt naar koelvloeistof

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

ik heb sinds kort een probleem met mijn pt cruiser als ik de verwarming aan zet gaat het soms binnen stinken naar koelvloeistof ,dat is niet altijd zo ,en het is mij ook opgevallen dat als ik de verwarming aan zet op stand 1 dat hij onreglmatiger gaat lopen of het gas blijft even hangen bij het schakelen ,na controle van het koelvloeistof moet ik er dus iedere keer weer wat bij doen ,van de week stond ik een tijdje voor de deur en stond de motor nog stationer te draaien en begon voor ineens veel te roken witte rook heb toen gauw gekeken maar kon niks vinden .
wie o wie weet wat er aan de hand kan zijn

studio73

Geplaatst door studio73 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wim,
zijn de vloermatten niet nat? Het lijkt een beetje erop dat de kachelradiateur lekt. Was de witte rook in de auto of erbuiten?

studio73 (0), 12 jaar geleden

heb nog niet gekeken of dat zo is maar als ik ergens heen rij en stap uit dat stinkt het aan de voorkant van de auto ook naar koelvloeistof

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Wat doet je temperatuur meter ? blijft hij in het midden staan of haat hij hoger oplopen?
Voel ook met draaiende motor of je radiateurslangen warm/heet worden en of je die kunt inknijpen,als ze hard blijven heb je een koppaking probleem,anders of een defecte thermostaat of als hij zelfs kookt een verstopte radiateur,dat komt vaker voor bij een PT.

studio73 (0), 12 jaar geleden

had nog even je advies opgevolgd wat betreft de temperatuur meter en slangen ,de slangen worden gewoon warm en kan je inknijpen ,de temperatuur blijft gewoon halverwege staan en wordt niet warner ,wat ik wel eens gehoord had dat er bij de ruitewisser vulling onder het plastic een filter moet zitten die nog wel eens kan gaan stinken weet niet of je daar ervaring mee hebt

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat filter is het interieur filter. Kan inderdaad gaan stinken maar dat heeft niets met jouw koelvloeistof probleem te maken.
Controleer je vloermatten, Controleer druppels aan onderzijde motorcompartiment. Koelvloeistof zal altijd iets zoetig ruiken. Die rook van voor, duidt op een lekkage.
Controleer de slangaansluitingen in de motorruimte, slangklemmen goed vast.

Leg een droog stuk karton onder de auto, en laat de motor draaien. Als deze lekt zal er toch iets op moeten vallen............

thei11316 (0), 12 jaar geleden

De lange dunne slang naar je expansievat kan ook lek zijn,als je dan de kachelfan aan hebt staan trekt die zoete guur het intrieur in.
Let vooral op zoals al aangegeven of je vloermatten niet nat zijn,dat duidt op een kachel radiateur/slangen probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.