Chrysler Pt Cruiser: stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 V

Hallo, ik heb het volgende probleem : als ik een (kort) ritje gemaakt heb, en ik wil bv. inparkeren, stuurt de auto wel eens zwaar, als ik een klein beetje gas geef ( van +/- 700 naar +/- 1000 rpm) is het probleem even weg, het oliepeil is (koud gemeten ) op peil, en ik hoor ook geen schurend geluid bij het sturen. De km-stand is ongeveer 178000, zou de olie z'n beste tijd hebben gehad, of de servo ? Groeten Peter Huigen

Peter1974

Geplaatst door Peter1974 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Is normaal,als je motor 700 toeren draait is de olieopbrengst net iets te weinig en zul je moeten meehelpen met spierkracht.

De olie moet vervangen worden volgens het schema opgegeven door Chrysler en dacht dat dit elke 3 jaar is of een x aantal km.
Kun je zelf doen door een slang op het laagste punt los te maken,bij de oliekoeler die onder de auto zit,slang er op en vullen met ATF+4 olie,ontluchten gebeurd automatisch maar wel na een paar keer het stuur naar Links en naar Rechts te hebben gedraaid het olie nieveau even controleren enn evt bijvullen.

Zelf doe ik het iedere 2 jaar en flusch het stysteem voor ik de olie aflaat,door er wat motorflusch bij te doen,laat hem een kwartiertje stationair lopen en draai een paar keer naar links en rechts en laat dan de olie af.

Peter1974 (0), 12 jaar geleden

Thei, u wordt wederom bedankt !
Dit klusje zal ik hopelijk het volgende weekend gaan uitvoeren, groeten Peter

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Peter,sorry was het vergeten erbij te zetten omdat het voor mij vanzelfsprekend is,het ontluchten en naar links en rechts draaien moet je wel doen met een draaiende motor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.