Chrysler Pt Cruiser: vervangen van de crysler versnellings computer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter/ automaat

Sinds een week is mijn auto niet meer vooruit te branden. Had het gevoel dat de versnelling (automaat)niet werkte. Toen er ook een lampje ging branden wist ik dat er echt iets aan de hand was. Na doorlichten vertelde men dat het te maken had met de versnellingscomputer. Men zei dat hij nu alleen nog maar in zijn 2 kon rijden en daardoor geen snelheid kon maken. Code 603(?) Oplossing: nieuwe computer!
Heeft iemand ervaring met dit probleem en wat zijn ongeveer de kosten hiervan. Mijn auto is tien jaar oud en heeft 103.000 km gereden. Is dit nog verantwoord om te doen??
Heel graag uw reactie en advies
met vriendelijke groeten
carolien

caroliendeb

Geplaatst door caroliendeb (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

P0603 - Internal Control Module Keep Alive Memory (KAM) Error
Keep Alive memory is een geheugen dat de gegevens bewaard ook als het contact is uitgeschakeld.
Daar heeft dit geheugen wel een voeding voor nodig. Als die 12 volt voeding er niet is kun je die fout ook krijgen.
Het kan zijn dat de fout in de computer zit (ergens), maar mogelijk kan die gerepareerd worden - is altijd goedkoper.
Dus eerst (laten) meten of de voedingsspanning er is. Is die er contact opnemen met actronics in Almelo voor reparatie (moet via een bedrijf).

Bij Ford kan de code zelfs na het loshalen van de accu komen. Ik weet niet exact de condities waaronder Chrysler de code zet.

caroliendeb (0), 12 jaar geleden

Dank je wel voor je snelle bericht. Ik zal zeker bij de garage aangeven om eerst de de voedingsspanning te laten meten, Echt super goed advies. ik zal je komende week laten weten wat er uit gekomen is.
Wil je voor mij echter nog even uitleggen in welk verband ik de voedingsspanning moet zien met de problemen die ik heb met de automaat.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik ben bang, dat het antwoord weinig tot niets is. Dit omdat je eerst veel problemen had en pas later het lampje ging branden.
Neem eens contact op met een specialist in automatische bakken, zoals autrans.

caroliendeb (0), 12 jaar geleden

Ik wil bij deze iedereen die mij geholpen heeft met mijn Pt probleem hartelijk bedanken. ( auto was niet meer vooruit te branden, ging niet harder dan 50 km met veel lawaai etc). Het bleek uiteindelijk toch de computer te zijn die vervangen moest worden. Duur geintje maar nu werkt hij weer. Door verwijzing vanuit Problemcars ben ik bij autrans uitgekomen!
Met vriendelijke groeten
carolien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.