Chrysler Voyager: fluittoon

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4i

Toen ik vandaag naar huis reed hoorde ik ineens een fluittoon.
Na wat onderzoek lijkt het bij de uitlaat weg te komen, bij de demper.
Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen.

Ook heb ik een probleem met met elektrische ramen. De linker kant doet het soms wel soms niet. Af en toe komt er gezoem uit de schakelaar.
Wat kan ik hier aan doen?

doktertje

Geplaatst door doktertje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Je uitlaat heeft een klein gaatje waardoor ie fluit, prettiger dan en hoop geknetter uit een groot gat...
JE ramen, maak de schakelaars eens goed schoon..... en smeer de rubber geleiders van de ramen eens net wat talkpoeder of vaseline, rubber wat droogloopt, geeft grote problemen (niet alleen bij auto's)

gr

Peco Power

doktertje (0), 15 jaar geleden

Ok Zal morgen eens kijken of ik het gaatje kan vinden :) Anders wordt het wel een groot gat.

Wat de ramen betreft: heb vorig winter net alles ingesmeerd met vaseline. Heb ook alleen problemen aan de linker kant: zowel raam als ventilatie raam. Ga morgen de schakelaars eens door meten en schoonmaken

Bedankt voor de tips.

[quote=Mercury]Je uitlaat heeft een klein gaatje waardoor ie fluit, prettiger dan en hoop geknetter uit een groot gat...
JE ramen, maak de schakelaars eens goed schoon..... en smeer de rubber geleiders van de ramen eens net wat talkpoeder of vaseline, rubber wat droogloopt, geeft grote problemen (niet alleen bij auto's)

gr

Peco Power[/quote]

doktertje (0), 15 jaar geleden

Daar ben ik weer!!
Heb de hele unit eruit gehaald en contacten ingespoten met contact spray. Maar helaas het bestuurdersraam gaat niet open of dicht. Ook het ventilatieruitje achter aan dezelfde kant doet niets.
Heb alles nagemeten en schakelaars lijken goed. Als ik het knopje van de bestuurdersraam naar beneden duw komt er even 12V op de uitgang maar deze schakelt ook snel weer uit.
Weet iemand wat het kan zijn? Kan er iets met de electronica in de unit zijn? Of zijn er nog ergens anders schakelaars die ik na moet kijken?
Heeft iemand misschien de kabelcodering omschrijving voor mij, van de electrische ramen bedieningsunit (welke kleur kabel gaat waar naar toe). Misschien dat ik daar wat mee kan.

doktertje (0), 14 jaar geleden

Heb de fluittoon nog steeds. Alleen hoor ik het niet altijd. Het ismeestal als de tank meer dan 3/4 leeg is? Kan het iets met de brandstof pomp zijn?

Wat betreft de raambediening:
Heb nog een keer alles los gehaald, ingespoten met contact spray en de ramen en rubbers eens goed schoon gemaakt en....... alles werkt weer.
Bedankt voor alle tips

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat er even 12 volt op komt is normaal als jij je raam met je hand tegenhoud wordt de stroom uitgeschakeld als beveiling je kunt er namenlijk met je hoofd of arm tussen kunnen komen en tja wat dan.

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=robby10030]dat er even 12 volt op komt is normaal als jij je raam met je hand tegenhoud wordt de stroom uitgeschakeld als beveiling je kunt er namenlijk met je hoofd of arm tussen kunnen komen en tja wat dan.[/quote]
Bij dit model voyager is dit niet zo. De hele nieuwe Voyager heeft dit wel.

Het kan inderdaad wat zijn met de branstof pomp dat deze lawaai maakt een lagertje ofzo maar dat is normale slijtage.

Loekenzo (0), 14 jaar geleden

Is de fluittoon hoorbaar als je je ventilator hebt aanstaan
Zet je ventilator eens uit en luister of je het gefluit nog hoort.
Ik heb namelijk ook gefluit gehoord, bleek hoorbaar te zijn als ik de ventilator op volle kracht zet.
Het gefluit bleek te ontstaan bij de handgreep van de schuifdeur aan de linkerkant. Er stroomde lucht langs de trekgreep en het huis. Als je op de greep drukte hoorde je zelfs toonverschil.
Heb dit nog niet opgelost, de laatste tijd heb ik er geen problemen meer mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.