Chrysler Voyager: Versnellingsbak schakelt niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,4

Van mijn voyager met handgeschakelde bak is de schakeling uitgevallen.
DE bak heeft tot nu toe geen problemen gegeven maar tijdens inparkeren met een beetje vooruit en achteruit schakelen viel alle weerstand in de pook weg en kan ik de pook nu heen en weer bewegen zonder dat er in de bak iets gebeurt. Heb het volgende gedaan :

De consolebak gedemonteerd. Beide schakelstangen/kabels gaan heen en weer.
De schakelkabels op de bak losgemaakt en heen en weer bewogen. Bij bewegen van de bovenste kabel gaat de pook gewoon heen en weer, dus geen breuk lijkt mij. De selectorkabel aan achterzijde schakelhuis voelt een beetje vreemd aan die kan ik een flink eind heen en weer bewegen. Zou daar een breuk kunnen zijn ??

Een andere mogelijkheid is dat in het selectorhuis bovenop de bak een schakelvork(?) kaduk is.
Kent iemand dit probleem en wat te doen ??

Quick

quick

Geplaatst door quick (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Staat de bak nu in zijn achteruit ?

Hans

quick (0), 15 jaar geleden

neen, ik kon nog rijden in zijn 4

quick (0), 15 jaar geleden

DE oplossing is nabij, de selectorkabel is gebroken. Komt niet veel voor. Oorzaak? In december j.l. heb ik de bak eruit gehad. Bij de demontage en montage moest ik de selectorkabel tamelijk ver doorbuigen om hem in juiste positie te brengen, wellicht is er daarbij een kink in de kabel gekomen met als resultaat breuk.
Morgen andere (sloop) kabel van €25 montren en hopen dat daarmee de zaak is opgelost.

Q

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.