Chrysler Grand-Voyager: Geluidsboxen achter geven een soort fax-geluid bij gebruik van P

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3

Ik heb een Parrot MKI920 in gebouwd en dit werkt perfect op 1 ding na.
Tijdens het bellen hoor ik steeds over de achterste boxen een soort fax-geluid hetgeen zeer irriterend is.
Bij het afspelen van muziek via het kabeltje , bluetooth of SD kaartje is het weg en klinkt het perfect , dus ook via de boxen achter.
Dus alleen bij het telefoneren en als ik via het menu iets wil instellen.
Er zit een speciale verbindingskabel in om van ISO naar Amerikaanse uitvoering aan te sluiten.

pbeeren

Geplaatst door pbeeren (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jvr (0), 9 jaar geleden

Dag Peter,

Het "fax-geluid" dat je hoort is denk ik het geluid van een gsm signaal dat stoort op de speakers. Iets soortgelijks zal je horen als je je gsm tijdens het bellen te dicht bij een willekeurige spelende radio houdt; het digitale signaal ervan wordt door de speakerdraden opgevangen wat een zoemend / tikkend geluid kan weergeven.

Het enige vreemde hier kan nog zijn dat het alleen jouw achterste speakers betreft en niet alle (vier?) de speakers. Waarschijnlijk heb je dit probleem ook als je de gsm op "handsfree" stand gebruikt (met de radio aan uiteraard). Met de radio uit zal je dit probleem niet hebben.

Houdt de gsm eens op een andere plek tijdens het bellen. Als het geluid dan weg is, kun je er weinig aan doen, behalve de positie van de gsm te veranderen.

pbeeren (0), 9 jaar geleden

Dag jvr,
Het geluid heb ik ook als ik naar het menu ga van de Parrot.
Ik merk wel dat soms de radio ook slechte ontvangst heeft dus ik ga dat eerst onderzoeken. Misschien zit er ergens wel een breuk of iets anders waardoor het signaal te zwak is en de antennekabel gevoelig is voor storingen. Ook zal ik de module eens achter de radio vandaan halen en kijken wat er dan gebeurt.
Als ik het niet kan vinden dan plaats ik een relais tussen de achterste boxen dat ik laat schakelen op de mute kabel.
Mocht ik het vinden dan meld ik het hier.

jvr (0), 9 jaar geleden

Het lijkt dus alleen voor te komen bij het gebruik van het bluetooth signaal (tijdens het bellen en bij gebruik van het menu, dat in verbinding staat met de gsm). Er zijn ontstoringsfilters voor de autoradio die storingen kunnen verhelpen/verminderen. Of dat in deze situatie werkt kan alleen een test uitwijzen.

Bijvoorbeeld: http://www.tweedehands.nl/auto-onderdele...

br0ns (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit probleem zie ik vaker voor komen.

Je hebt een luxe voyager met versterker achterin. De versterker kan het signaal van de parrot niet aan en gaat die boxen afsluiten.

Het enigste goede wat je kan doen is de versterker bypassen en op de koop toe nemen dat het geluid van de radio minder wordt.

Greetz br0ns

pbeeren (0), 9 jaar geleden

Dan ga ik toch eens proberen om via een relais en de mute aansluiting de boxen achter af te sluiten bij gebruik van de telefoon.
Als ik muziek afspeel met de Parrot via Bluetooth of via USB of via het SD kaartje dan heb ik een perfect geluid.
Ik zal eerst eens zoeken waar de versterker zit, tevens moet ik ook nog de radio-ontvangst controleren want die valt regelmatig weg , zelfs op sterke zenders.
Volgens mij zit daar achter ook nog ergens een antenne versterker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.