Chrysler Grand Voyager: Startblokkering

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3

Ik heb de laatste tijd regelmatig problemen met de startonderbreker. Weigert regelmatig te starten, om het dan ineens bij de zoveelste poging wel te doen.
Nu heb ik een paar keer gelezen dat deze beveiliging (Eagle?) uitschakelbaar/te verwijderen is. Zo ja, hoe?
De kans dat de auto gestolen wordt lijkt mij niet zo groot meer..., de ergernis van niet weg kunnen rijden is wel groot.

CHVersteegh

Geplaatst door CHVersteegh (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

phil4226 (0), 9 jaar geleden

Hoe weet je of de startonderbreker de schuldige is ?

CHVersteegh (0), 9 jaar geleden

Goeie vraag, hoe weet ik dat?

phil4226 (0), 9 jaar geleden

Je kunt wel beschrijven wat er al of niet gebeurt zoals : gaat de startmotor rond of niet, onderbreekt het startproces, heb je een rood lampje dat aangeeft dat de sleutel niet herkend wordt enz.

jvr (0), 9 jaar geleden

Zijn er (eventueel aanwezige) foutcodes uitgelezen? Het kan bij de garage, maar je kunt dit ook zelf doen door drie tot vijf keer (afhankelijk van model en bouwjaar) het contact aan en uit te zetten (niet starten), eindig bij aan. In het dashboard verschijnen dan codes, bestaande uit een letter gevolgd door vier cijfers. Als de accu los is geweest verdwijnen deze codes uit het geheugen.

Zie ook: http://www.allpar.com/fix/computer-codes...

CHVersteegh (0), 9 jaar geleden

Geen relevante foutcodes (alleen een P0304). Omdat hij maar zo nu en dan (eens in de paar weken) weigert kan ik ook niet zeggen of het lampje van herkenning van de sleutel wel of niet brandt.
Als het "fout" gaat gebeurt er helemaal niets, geen startermotor etc. Wel verlichting aan, radio aan etc.

jvr (0), 9 jaar geleden

Misschien is het contactslot versleten, spuit de sleutel eens licht in met een contactspray en haal deze een aantal keer door het slot. Heeft hij met de reserve sleutel dezelfde klacht?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.