Chrysler Voyager: koelvloeistof verversen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: crd 2.8

heb het kraantje van de radiateur opengedraaid om koelvloeistof uit te laten lopen, er kwam maar ong. 8 liter uit, dop van expantievat opengedraaid andere slang bij radiateur losgemaakt, er kwam niet meer vloeistof uit. heb er ongeveer 8 liter ingegooid en hij was vol. terwijl er 16 liter ingaat volgens chrysler boekje.
hoe krijg ik al het vloeistof eruit?

dies01

Geplaatst door dies01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pietje Bell (0), 13 jaar geleden

Ik heb dit gedaan op een Volvo 850, misschien heb je er wat aan:
Het doorspoelen (flushen) ging als volgt; je koopt een doorzichtige slang van ongeveer lengte 1 meter, diameter zie verderop.
Gooi altijd de olie hoeveelheid die je eruit gehaald hebt met nieuwe olie terug in de bak.
Haal de 8 liter eruit zoals je het boven beschreef. Vul de olie aan met 8 liter nieuwe olie.
Aan de bovenkant van de radiateur zat de koelslang van de automaat (bij de 850) haal die los en schuif de doorzichtige slang erover, voor 2 cm
moet strak vast zitten.(dus goeie diameter) en stop het andere uiteinde in een lege bak/fles.....
Zet de automaat in P, start de motor en stop motor als je luchtbellen ziet in de slang. Olie hoeveelheid die eruit gekomen is meten en met nieuwe olie aanvullen.
Daarna stand R,N,3,2,1 op dezelfde manier.
Je zult merken dat als je bv stand 1, van de automaat doet dat de olie al schoon is.
Veel succes!

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

pietje bell,olie olie,hij heeft het over koelvloeistof.je krijgt er bijna nooit alles uit kachelraditor zit nog vol nog wat in je blok zit ,wat je kunt doen onderste radiateur slang losgooien motor warm laten worden totdat thermosstaat open gaat alles eruit laten lopen ,motor niet laten koken gewoon totdat de thermosstaat open gaat.wel uitkijken want wat er dan uitkomt is heet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.