Chrysler Pt Cruiser: Motor valt uit tijdens het rijden of na het starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 104

Goedemiddag, misschien weet iemand hier wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn van deze storing.

Het gaat over een Chrysler PT Cruiser Classic 2.0L benzine van 2004(104kw), sinds enige dagen valt de motor uit net na het starten 'smorgens, opnieuw starten lukt maar valt daarna opnieuw uit.

Lukt dan toch (na enkele keren opnieuw starten) om te rijden maar bij het vertragen( dus zodra de voet van de gaspedaal gaat) of stoppen voor kruispunt valt de motor terug uit..
Zodra ik merk dat het toerental fel naar beneden gaat tijdens het vertragen en de motor dus uit valt kan ik meteen opnieuw (tijdens het uitbollen met uitgevallen motor) de motor starten en zo terug verder rijden. Dit tot het volgende kruispunt.. Dus om gek van te worden..

Zodra de motor warmer heeft heb ik dit probleem zo goed als niet meer, gisteren toch ook even gehad met warme motor maar dus meestal als motor koud heeft.
En hij heeft dit probleem ook niet elke keer, soms wel soms niet. Enfin, een rotbak is het.
Verbruikt olie bij bakken, hoog benzineverbruik, bij 120km/u hoor je de motor goed..héél goed, wegligging van een zelfgemaakte houten kar.. Maar dit volledig ter zijde. Is trouwens de wagen van mijn vrouw ( ze zag het modelleke graag ...)

Mocht iemand ervaring hebben met dit probleem zou ik erg dankbaar zijn met een mogelijke oorzaak of oplossing! Dank alvast!

Vic1970

Geplaatst door Vic1970 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Vic1970 (0), 8 jaar geleden

Ondertussen bij garagist langs geweest, hij bestelde een koelvloeistofsensor, volgens hem zou dit het probleem kunnen zijn. Is wel nog geen zekerheid. Zal het moeten ondervinden.

jvr (0), 8 jaar geleden

Brandstof filter of pomp? Welke storingscodes geeft hij? http://www.allpar.com/fix/codes.html

Vic1970 (0), 8 jaar geleden

Probleem van het stilvallen ondertussen opgelost.

Koelvloeistofsensor werd vervangen maar dit hielp niet.

Het tweede stuk die vervangen werd was de stappenmotor ( die de relenti regelt ), dit was de boosdoener want probleem van stilvallen meteen opgelost.

De wagen gaf geen storingscodes, ik deed de truk met de sleutel (3x draaien) maar er verscheen enkel "done" op het scherm. Ook de garagist kreeg op zijn uitleestoestel geen enkele foutcode door..

Bedankt voor uw bericht in ieder geval

Ps: tijdens het zoeken naar een mogelijke oorzaak vond de garagist een totaal ander probleem die zou moeten opgelost worden..

de kabels van de versnellingsbak, aan het uiteinde in de motorruimte, zouden met een rubber moeten vastzitten met het metalen staafje die de versnellingen bedient, deze rubber bevestiging blijkt daar verdwenen te zijn.. Verkopen ze blijkbaar niet apart, moet blijkbaar de hele set kabels vernieuwen en dit zou een groot werk zijn volgens garagist..

Account-beheer (0) PRO, 8 jaar geleden

Vic1970

Gezien wij onze zoekfunctie optimaal willen laten functioneren mag je voor het laatst ontdekte euvel een nieuwe vraag plaatsen.

B.v.d

Account beheer
Problemcar

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Kijk even op Ebay,die rubbers zijn los te bestellen,kost niet meer dan €20,-

Vic1970 (0), 8 jaar geleden

Hartelijk dank voor uw bericht! Dit zou heel goed nieuws zijn.

Heb er wel geen idee van onder welke zoekterm/naam ik dit bewuste rubber zou kunnen vinden...

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Even voor je opgezocht,zijn 2 rubbers voor de versnellingsbak en 2 voor de schakelpook,maar die laatste verslijten niet zo snel.

http://www.ebay.nl/sch/i.html?_odkw=pt+c...

Vic1970 (0), 8 jaar geleden

Super vriendelijk van u! Erg bedankt! Zou ik nooit gevonden hebben..

Vic1970 (0), 8 jaar geleden

Nog een kleine vraag, denkt u dat ik die "Booger shifter bushings" ook in België of eventueel in Nederland zou kunnen vinden of zijn deze enkel in de US te verkrijgen volgens u?
Nogmaals dank om mij zo verder te helpen!

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Ik heb zelf een PT gehad en bestelde het in de US of bij www.ptcompany.uk maar daar had ik al gekeken en die is overgestapt op meer accesoires verkopen dan onderdelen.
Toen de PT nog massaal nieuw verkocht werd was er in NL ook makkelijker aan onderdelen te komen.
Gebruikte onderdelen kun je kijken op www.jeepparts.nl in Valkenburg(limburg)NL

Voor die boogerbusings kun je bij de dealer alleen een complete set met de kabels eraan kopen en be je al snel ca € 275 voor kwijt.

Vic1970 (0), 8 jaar geleden

Dank voor uw bericht thei11316! Ik bestelde zonet de "bushings" via ebay, nu in spanning afwachten..

Nogmaals dank voor uw vriendelijke uitleg en hulp!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.