Chrysler Pt Cruiser: Radio /navigatie

Bouwjaar: 2004

Radio code invoeren; deze moet in het boekje staan wat bij de auto hoort, als het de originele radio betreft.
Anders even naar de dealer met kentekenbewijs en legitimatie.

Succes,

Hans.

Holk64

Geplaatst door Holk64 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Holk64 (0), 8 jaar geleden

Na ontlading van de accu en het herladen doet mijn radio /navigatie het niet meer, krijg alleen een grijs gestreept scherm, wie heeft een oplossing

Holk64 (0), 8 jaar geleden

Hallo Hans, bedankt voor je reactie maar ik kan helaas niks invoeren ik heb alleen een streperig scherm, wel heb ik de originele code,

Met vriendelijke groet Ed

jvr (0), 8 jaar geleden

Dag Ed,

Als de accu eerst los is genomen van de auto (met minimaal één pool) en vervolgens is opgeladen met een extern oplaadapparaat, is de kans klein dat de radio hierdoor defect is geraakt. Tevens moet de radio bestand zijn tegen een te lage accuspanning.

Als de accu is opgeladen met een extern oplaadapparaat in de auto (zonder losnemen van minimaal één pool), dan lijkt het er op dat de radio een intern defect heeft opgelopen tijdens het opladen. De radio is namelijk altijd elektrisch verbonden met de accu (voor het intern geheugen en klok). Opladers kunnen de spanning (tijdelijk) hoger maken dan de normaal gebruikte 12V, waar sommige apparatuur in de auto niet goed tegen kan.

Laat één van de accupolen (liefst de min) een uurtje los. Probeer het (na aansluiten) eens opnieuw, met een beetje geluk is de radio gereset en is er beeld. Maar ik denk dat die kans erg klein is, maar het proberen waard.

Als het een RB3 radio betreft (staat op de voorkant): het display van de radio zelf is verbonden via een connector met twee draden (voor het oplichten) en twee kleine flatcables (voor het beeld en toetsen). Eén van deze laatste is mogelijk (gedeeltelijk) los geraakt. Hiervoor zal de radio uit de auto gehaald en open gemaakt moeten worden. Ook hierbij acht ik de kans vrij klein, omdat het direct na het opladen is gebeurd, maar je weet maar nooit.

Holk64 (0), 8 jaar geleden

Hallo, allereerst bedankt voor je reactie,
Het Is inderdaad een rb3, ik heb de minpool al losgehaald voor ruim een uur en zekering 18 eruit gehad, alles zonder resultaat, het gekke Is dat het beeldscherm wel oplicht en soms veranderd, ook heb ik heel kort het normale scherm gehad maar daarna niks meer ook kan ik de cd niet verwijderen, verder branden alle lampjes.

Met vriendelijke groet Ed

jvr (0), 8 jaar geleden

Dag Ed,

Het kan goed zijn dat hij wel oplicht omdat dat via een ander circuit werkt. De aansturing van alle letters en cijfers (eenvoudig gezegd), werkt via een ander kabeltje. Of de elektronica die hem bediend (via die flatcable) is defect, of die flatcable zelf is los geraakt.

Als ik mij goed herinner kan de cd er alleen uit na het ingeven van de code. Er in wil hij, dacht ik, wel altijd. Na het ingeven van de code (ook al zie je dat zelf niet) wil de radio zijn normale display aangeven (de bewegende RDS tekst bijvoorbeeld). Daarom zie je waarschijnlijk soms halve tekens (oid.) bewegen.

Kun je misschien een foto plaatsen van het display (als hij aan staat)?

Holk64 (0), 8 jaar geleden

[url=http://postimg.org/image/s17jjinxx/][img]http://s10.postimg.org/s17jjinxx/2015122...[/img][/url]

Bedankt voor je reactie, ik heb geprobeerd een foto bij te voegen weet niet of het gelukt Is zoniet doe ik het morgen opnieuw.
Groeten Ed

Holk64 (0), 8 jaar geleden

Foto is gelukt zo te zien, hij veranderd regelmatig van scherm

jvr (0), 8 jaar geleden

Je hebt kans dat het geluid nog werkt (even het volume opdraaien en een paar keer op "mode" om hem op FM of CD te zetten, ook al zie je het niet). Dan kun je in elk geval nog luisteren. Maar ik denk dat het beeld niet terug te halen is zonder de radio te demonteren en nader te (laten) inspecteren.

Overigens staan deze units soms nog wel op marktplaats te koop en anders altijd wel op ebay (let er wel op, dat alleen de "RB3" hier goed werkt, de andere types, zoals RB1, werken niet in Europa). Je kunt er ook voor kiezen om een standaard Chrysler radio te monteren. De radio's van ongeveer 2002 - 2004 hebben dezelfde connectoren (controleer dit voor aanschaf en vraag er altijd de code bij). Er zit dan geen navigatie op (alleen radio/tape/cd), maar ze zijn wel een stuk goedkoper. Mail me anders even (klik hierboven op jvr) voor meer info.

[url=http://postimg.org/image/si05lb8yb/][img]http://s13.postimg.org/si05lb8yb/Chrysle...[/img][/url]

Holk64 (0), 8 jaar geleden

Hallo ik zag op eBay een radio ik ben benieuwd of deze geschikt is om is voor mijn pt, mijn bj. Is 2004

jvr (0), 8 jaar geleden

Dag Ed,

Uit deze advertentie maak ik op dat de radio zo uitgewisseld kan worden. Er zit een frame bij dat in de originele uitsparing past, een adapter kabel (voor alle bedrading) en een verloop kabel voor de antenne. Er zit dan alleen geen navigatie functie meer op. De draad van de gps antenne (zwarte draad met blauw stekkertje) zal je dus over houden. Instructie om de radio er uit te halen: https://www.youtube.com/watch?v=eGuL19F8... Er bestaan kunststof gereedschappen speciaal voor interieurdelen. Dan heb je minder kans op krasjes.

Ik ben verder niet bekend met de aangeboden radio, maar ik kan op de afbeelding zien dat de adapter kabel juist is (grijze 22-polige Chrysler connector) en ik denk dat het plaatsen niet moeilijk zal zijn. De zwarte en bruine iso connectors zijn voor de JVC. Tevens zijn deze twee adapter kabels (voor bedrading en antenne) ook los in de handel verkrijgbaar (Chrysler iso). Dan kun je elke radio plaatsen met een iso stekker. Let er dan wel op dat je de juiste antenne verloop kabel koopt.

Haal de radio eerst eens los om er zeker van te zijn welke connector er op zit (99% kans dat het de enkele 22-polige is, 1% kans dat het twee aparte Chrysler connectoren zijn). Soms heeft een vorige eigenaar namelijk al gebruik gemaakt van een verloop stekker. Mocht je geïnteresseerd zijn om de RB3 radio te verkopen, dan houd ik me aanbevolen chrysler-saratoga@hotmail.com

Holk64 (0), 8 jaar geleden

Hallo, bedankt alweer voor je reactie, ik ben inmiddels geslaagd ben voor een chrysler radio / cd speler, zonder code maar die heb ik weten te achterhalen via een Amerikaanse site, kosten ongeveer €13,50 binnen een paar minuten code op de mail, radio werkt, familie blij want ik kan niet zingen.
Misschien voor een ander handig die ook z'n code kwijt Is, dit is de site die mij de uitkomst boodtboost.
http://www.radiocode.ivgsoft.com/radioco...

Groeten Ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.