Chrysler Voyager: ploffend geluid

Bouwjaar: 1996

Mijn voyager 3.3 i se v6 maakt als hij op gas(NECAM instalatie G-3) rijdt vooral bij het optrekken vanuit stilstand een ploffend geluid Backfire!!!???, op benzine doet hij het perfect dus alleen op gas, ik heb mijn bouggies laten vervangen volgens de dealer kan het ook aan de bouggie kabels liggen!!!!!!

Is dit zo of heeft dit meer met mijn kleppen (zieltjes) te maken, is het raadzaam om de kabels te vervangen of is dit het probleem niet, ik zelf vind het vreemd omdat de auto op benzine rijdt als een trein, het ploffen is niet constant, op gas het is af en toe.

Wie weet wat dit kan zijn en hoe dit is op te lossen.


Mvg

Space.

space11014

Geplaatst door space11014 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Helaas voor je heb je een venturi gassysteem en dat is in combinatie met je 6 cilinder een slechte keus. Of de kleppen de oorzaak zijn kan je controleren door de compressie te meten en een cilinderlektest uit te (laten) voeren. Indien de motor uitgerust is met een EGR-klep moet je de verbinding tussen de klep en het inlaatspruitstuk voorgoed afsluiten. Als bougies zou ik NGK willen adviseren. Tijdens het stationair draaien van de motor moet je eens met een geisoleerde tang een bougiedop van de bougie lostrekken en ongeveer een centimeter of drie van de massa houden. Er moet nu een krachtige vonk van de dop naar de massa springen. Als dat niet zo is vervang dan maar de bobine. Door met een plantenspuit waternevel over de bougiekabels te sproeien kan je de kabels testen. Leg als de kabels vochtig zijn een schroevendraaier op de kabels met het uiteinde dicht bij een massapunt. Als je nu kleine vonkjes ziet overspringen zijn de kabels en waarschijnlijk ook de bougies slecht. Maar het kan bijvoorbeeld ook de lambdasonde zijn. Het blijft tobben met een venturisysteem.

space11014 (0), 18 jaar geleden

Hoi mijn probleem lijkt opgelost ik heb de bobine vervangen, nieuwe bougie kabels en een nieuwe gasverdeler, auto rijdt weer als vanouds.

bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.