Chrysler Voyager: ploffend geluid op gas

Bouwjaar: 1996

Mijn voyager 3.3 i se v6 maakt als hij op gas(het is een NECAM instalatie G3) rijdt vooral bij het optrekken vanuit stilstand een ploffend geluid Backfire!!!???, op benzine doet hij het perfect dus alleen op gas, ik heb mijn bouggies laten vervangen volgens de dealer kan het ook aan de bouggie kabels liggen!!!!!!

Is dit zo of heeft dit meer met mijn kleppen (zieltjes) te maken, is het raadzaam om de kabels te vervangen of is dit het probleem niet, ik zelf vind het vreemd omdat de auto op benzine rijdt als een trein, het ploffen is niet constant, op gas het is af en toe.

Wie weet wat dit kan zijn en hoe dit is op te lossen.


Mvg

space11014

Geplaatst door space11014 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja ik snap dat je er aan twijfelt. Maar het is nu eenmal zo dat motoren worden gemaakt om op benzine te lopen. Op gas moet je koken. Benzine is veel minder gevoelig voor kleine defecten zoals bv slechte kabels. Maar ook kleppen die een beetje lekken geven op benzine weinig last maar op LPG juist heel veel ellende. De ervaring met de 3.3 is dat het meestal met nieuwe kabels al opgelost is.

space11014 (0), 18 jaar geleden

Bedankt het probleem is verholpen dmv een nieuwe bobine.

mvg

autoservice 2000 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gelukkig dat voorkomt een heleboel kosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.