Chrysler 300m: verlichting in cabine en gevaren lichten gaan spontaan knipperen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.5

tijdens het rijden gaan de dome lichten spontaan flickeren en als de motor afstaan en de sleutels eruit sprinkt soms het gevaren licht aan en na half minutje weer uit

frankje1979

Geplaatst door frankje1979 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler 300M? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 9 jaar geleden

De "domelichten" zijn de lampen in het plafond van de auto en gaan normaal gesproken alleen aan bij het openen van een portier of de achterklep. Tevens gaan hierbij gelijkertijd de "courtesy" lichten aan; deze bevinden zich onder andere aan de voorzijde onder het dashboard en in de portieren.

Al deze lichten zijn ook handmatig te benienen via de lichtschakelaar aan de linkerzijde van het stuur, dus zonder de deuren te openen. Als de binnenverlichting aan gaat tijdens het rijden (dus ook de overige verlichting), maakt één van de vier deurschakelaars mogelijk sluiting (dit zijn de drukknoppen in de deurstijlen van de auto. De achterklep heeft de schakelaar in het slot zitten), of zit er een probleem in de lichtschakelaar aan de linkerzijde van het stuur.

Het "gevarenlicht" kan in normale omstandigheden alleen knipperen (na indrukken van de knop op de stuurkolom). Het blijft alleen continue branden bij het op slot doen van de auto en dan nog maar enkele seconden. Als de lichten 30 seconden continue aan gaan zit er een kortsluiting in het relais dat ze aanstuurt (zie zekeringen kastje / instructiehandleiding voor lokatie) waardoor de blijven branden.

Als je bedoelt dat de alarmlichten een halve minuut blijven knipperen, kan het zijn dat het alarmsysteem in werking is, maar de sirene / claxon niet werkt (oftewel, het alarm gaat af, maar je hoort het niet). In dat geval is de claxon defect (eenvoudig te testen op het stuur) of de extra sirene is defect / los geraakt.

De twee genoemde storingen kunnen samenhangen: als bij het afsluiten van de auto één van de (defecte) deurschakelaars denkt dat de deur geopend wordt, gaat het alarm af, wat je niet hoort omdat de sirene niet werkt terwijl wel de alarmlichten gaan knipperen.

frankje1979 (0), 9 jaar geleden

dank je jvr ik ga eens kijken naar de deur schakelaars

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler 300M of stel zelf een nieuwe vraag.