Chrysler Voyager: voyager stottert onder de 1500 toeren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Halle allemaal .

Ik heb onlangs een andere voyager aangeschaft maand of 3 geleden .deze liep tot voor 3 weken terug supper.Tot opeens hij begon de hikken bij het optrekken alsof hij even op 3 poten liep ,maar alleen onder de 1500 toeren daarboven prima .Dus besloot ik eens nieuwe bougies erin te zetten omdat ik niet wist hoe aud ze waren enz enz .bij het eruit halen van de bougies kwam ik er al snel achter dat er 2 soorten in zaten 2 van het type NGK en de andere 2 van bosch. daarbij waren de ngk voor motoren die op gas draaien .Na het vervangen van 4 bosch bougies liep hij weer prima zonder problemen .Nu heb ik alweer een kleine 1000 km ermee gereden en jawel hoor weer het zelfde probleem .weer onder de 1500 toeren lijkt het of hij geen juiste ontreking krijgt .Wat mij wel is opgevallen bij deze wagen is dat hij al vanaf het begin niet echt mooit stationeer loopt is een beetje onrustig ,zie het niet in de toerental meter maar je voelt het gewoon .
Wat zou hier een mogelijke oorzaak van kunnen zijn?
Kan het zomaar zijn dat er toch weer een bougie aan het overleiden is ? of kan het nog met zijn krukas sensor te maken hebben .
Ik heb nog een nieuwe liggen zou deze kunnen omzetten maar voor ik dit ga doen wil ik even wat meer info van andere die hier evaring mee hebben gehad en nog hebben :) .bobine is uit geloten deze zit er nieuw op hoewel dit natuurlijk niet altijd wat te zeggen heeft heb daar andere ervaringen mee bij mijn vorige voyager :( .
Mocht ik er niet uit komen dan denk ik dat ik hem maar eens moet laten uit lezen wie weet komt daar iets uit .

Graag hoor ik jullie tips

Mvg Daan

driver3

Geplaatst door driver3 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 9 jaar geleden

Daan; vaak komt bij deze motoren overslag voor aan de buitenzijde van de bougies voor!! Dit is te zien aan een ingebrande kras op de isolator.

Vervangen van de bougies alleen is niet voldoende .

Vervang ook de bougiekabels.

Succes.

driver3 (0), 9 jaar geleden

Punt
Je had het 100% goed .Dat ik daar zelf nog niet aan gedacht had .Maar goed zag dus bij de eeste kabel aan de binnen kant een wit spoor van vonken .Heb ze even allemaal met isolatie tape in gewikkelt en nu loopt hij als een zonnetje weer .dus nu nog even nieuwe bestellen .

Thnx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.