Chrysler Voyager: ABS lampje gaat branden bij rijden in regen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Beste medegebruikers,

Bij de Voyager gaat het ABS lampje branden nadat ik door de wasstraat gegaan ben of in de regen rijdt.

Bij droog weer en in het begin bij regen is er niets aan de hand. Ik vermoedt dat er ergens een koppeling zit waar water binnen dringt. ABS sensor is een jaar geleden vervangen vanwege een storing. Iemand een idee waar ik dit kan zoeken?

Alvast bedankt voor de reactie.

mvanderwelle

Geplaatst door mvanderwelle (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 9 jaar geleden

marc, begin eens met de auto uit te laten lezen. Dit geeft waarschijnlijk al een richting voor de storing.

jvr (0), 9 jaar geleden

Marc,

Wat was de storing waarvoor de abs-sensor moest worden vervangen? Bij elk wiel zit een sensor, deze meet de snelheid van het wiel en zal de remdruk verlagen als het wiel ineens stopt met draaien, zodat deze niet geblokkeerd wordt. In sommige gevallen zit de sensor in het differentieel, maar als het goed is zit hij bij deze auto bij elk wiel.

Het komt voor dat sensoren vervuilen door stof en metaaldeeltjes (van de remmen of lagers). Door de sensor los te nemen en schoon te maken met een vochtige lap kan een storing verholpen worden. In jou geval komt de storing alleen voor bij vocht, dus vervuiling zal hier niet aan de orde zijn.

Begin bij de sensor die het laatst vervangen is. Volg de kabel vanaf de sensor tot je een connector tegenkomt (kan wel tot 50cm zijn). Kijk of deze connector beschadigd is en of er vocht in zit door hem los te halen. Denk om de kunststof clip die hem vergrendeld, deze kan door temperatuur wisselingen en tijd soms gemakkelijk breken (geen nood als dit gebeurd, desnoods later vastmaken met een tiewrap).

Let op, bij sommige auto's gaat het abs lampje automatisch uit zodra de storing verholpen is, maar het kan ook een aantal dagen (kilometers) duren. Het kan ook zijn dat de "storing" alleen gereset kan worden door een garage/dealer met een uitleesapparaat (als het probleem verholpen is uiteraard). Bij deze auto ken ik de procedure niet. Uitlezen kan uitkomst bieden, maar geeft waarschijnlijk alleen aan dát er een storing is en hoogstens met welke van de vier sensoren, niet wát er precies mis is, zodat simpelweg vervangen niet zinvol is als er alleen maar vocht in een connector zit...

mvanderwelle (0), 9 jaar geleden

Maarten, JvR,

Dank voor jullie reactie. Het probleem lijkt in de stekker rechtsvoor te zitten. Wordt nog vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.