Citroën C15:

Bouwjaar: 1992

Hoi,

Mijn C15 D start en loopt uitstekend (verbruik 1:14,5), maar sinds een paar weken is de dieselpomp steeds 'nat', dieselolie, net zoals de 1e verstuiver (links van voren gezien). Ook slaat bij het ontkoppelen -bijvoorbeeld aanremmen mini-rotonde- de motor soms af (bij het op laten komen van de koppeling slaat hij wel weer aan). Wat kan de oorzaak zijn? Dank, Gerrit L. - Emmeloord.

Afgelopen vrijdag deksel van de pomp vervangen (Lucas), probleem leek inderdaad de gashevel te zijn. Afslaan bij ontkoppelen nog niet verdwenen trouwens...

gleppers@xs4all.nl

Geplaatst door gleppers@xs4all.nl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C15? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

is het een lucas/cav pomp of een bosch.bij lucas kun je nieuw deksel monteren op de pomp,bij bosch kun je een nieuwe bus in het deksel slaan met een nieuwe as voor de gas hevel.verstuiver kan lekken bij de reourslangetjes of inwendig aan de draad.

maasmar (0), 19 jaar geleden

dat afslaan op de rontonde kan niet van de lekkende pomp komen, heb je niet een lek in je aanvoer of retourleiding?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C15 of stel zelf een nieuwe vraag.