Citroën C15: cruise control

Bouwjaar: 1993

Weet iemand of er een puls gever voor cruise control op een C15D van 93 zit? In mijn Haynes manual staat dat er een TDC sensor op de versnellingsbak zit (for diagnostic purposes) maar deze wordt verder nergens beschreven. In het electrische schema staat ie ook, er komen blijkbaar 3 draadjes uit maar wat je hier mee kan staat dus nergens. Mijn hoop is dus dat deze sensor te gebruiken is als pulsgever al vrees ik dat ie voor de versnellingstandwielen zit, in dat geval zou de cruise control het toerental constant houden maar om eerlijk te zijn boeit me dat niet zo. Ik zal hem toch voornamelijk in de 5 gebruiken.

CitroenJacco

Geplaatst door CitroenJacco (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C15? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dag Jacco,

Ik heb geen ervaring met PSA diesels, maar gezien het bouwjaar denk ik dat deze motor nog volledig mechanisch geregeld is. Je zou dan een volledige cruise control van John Gold of VDO moeten inbouwen (of een eind hout op lengte moeten zagen voor op het gas).
Volgens mij is het niet de pulsgever maar de servo voor de gasbediening die een cc zo duur maakt. Die heb je dus sowieso nog nodig.

Succes, Thijs

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Bestel bij de dealer een sensor 591885 , deze plaats je tussen de versnellingsbak en de km teller kabel . 2 aansluitingen 1 is massa 2 is de pulsgever.

mvg

CitroenJacco (0), 19 jaar geleden

De dealer wist van geen sensor maar gaf een bedrijf door waar zij ook heen gaan als er iets met een after-market cruise-control is. Oplossing was inderdaad een pulsgever die voor de kilometer-teller kabel plaatst. Wel duur (90 euro) maar werkt perfect met de VDO Tempomat. Ziet er bovendien tamelijk universeel uit dus hopelijk ook in een eventuele volgende auto te gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C15 of stel zelf een nieuwe vraag.