Citroën C5: aanjager werkt niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik heb een Citroen C5 van 2004. Nu werkt mijn aanjager niet meer. Het betreft een verwarmingssysteem welke geheel digitaal is, dus de temp. kun je zelf instellen. Als ik de auto start is het ventilatortje in het display nagenoeg geheel zwart, maar na enkele seconden is deze weer helemaal leeg, hij blaast dus helemaal niet.
Ik heb de zekeringen nagekeken, allemaal heel. Ik heb de kachelweerstand eruit gehaald, deze heeft een stekker met een dikke rode en dikke zwarte kabel, hier heb ik stroom als de auto loopt. Ernaast zit een stekker met eveneens een dikke rode en dikke zwarte kabel en twee dunne kabels. De punten in de kachelweerstand geven stroom op de dikke rode kabel en 1 dunne kabel (van de stekker met vier kabels).
Wie kan mij verder helpen...

Gr. Marc

fordkopen

Geplaatst door fordkopen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 14 jaar geleden

meestal zijn deze weerstanden defect geraakt dan werkt hij op de hoogste stand of het scherm is zwart
anders moet je het systeem uit laten lezen kijken welke storing in het geheugen staat en eventueel aansturen of alles werkt

fordkopen (0), 14 jaar geleden

Andreas bedankt voor de reactie. Ik had inderdaad de weerstand vervangen en het euvel was verholpen. Ik was ook nog van mening dat bij een kapotte weerstand de hoogste stand het blijft doen, echter bij deze digitale kachels werkt dat niet zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.