Citroen C3 2022: Accu leeg en allerlei storingen

Bouwjaar: 2022, Brandstof: Benzine, Motorcode: HM05, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 61

Goedemorgen,

Sindskort ben ik in het bezit van een C3 uit 2022. Een fijne auto. Gisteren had ik alleen een probleem toen ik naar huis wou rijden vanuit het werk.

Toen ik de auto wou openen begonnen mijn koplampen te flikkeren, na een paar keer drukken ging mijn auto wel open. De auto wordt gestart middels een start/stop knop, de auto ging wel aan maar de motor niet. Ook de radio ging aan en mijn lampen deden het ook normaal. Ik kreeg een storing te zien met de motor. Ik wou de auto uitzetten en dit lukte niet zoals normaal met de start/stop knop. Pas toen ik mijn sleutel uit de auto had kon ik hem "uit" doen. De deuren wouden ook niet meer op slot.

Inmiddels iemand gebeld en die zei dat mijn accu leeg was. Auto gestart met startkabels en ik kon rijden. Onderweg kreeg ik ineens nieuwe storingen te zien. De motorstoring was totaal verdwenen, nu was het een ESP/ASR systeem storing en een storing in het automatisch remsysteem.

Na een stukje rijden de auto geparkeerd bij huis. Net de auto weer gestart en alle problemen zijn ineens verdwenen. Toch geeft dit geen prettig gevoel. Dat mij accu leeg is vind ik vreemd en alle storingen die er even waren zitten mij ook niet lekker.

De garage (enige die open is nu was kwikfit) zei dat het geen zin heeft om nu langs te komen, omdat de storingen niet meer te zien zijn. Komt dit vaker voor? Zou ik toch gewoon een afspraak maken? Ik ben echt een totale leek op auto gebied, maar als de auto in de ochtend zomaar weer niet start heb ik wel een probleem met het werk.

Alvast bedankt!

Groetjes, Esmay

Esmaayyy93

Geplaatst door Esmaayyy93 (0) , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

quikfit (715), 2 maanden geleden

Een lege accu kan diverse foutmeldingen veroorzaken,dit zal ook wel de oorzaak zijn.
Je kan je accu en eventueel je dynamo laten controleren/testen alhoewel ik dat persoonlijk niet bij de Kwikfit zou laten doen.

kaleido 1 (1425) PRO, 2 maanden geleden

Auto zit nog in de garantie ?
Dan niet zelf gaan zitten prutsen , naar de dealer om de garantie niet te verliezen en bij fastfitters weg blijven.

harry4203 (415) PRO, 2 maanden geleden

Op naar de dealer idd, auto is van nov 22, dus garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.