Citroën C5: achterklep C5 break 2001 opend niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo

Al enige tijd gaat de achterklep van mijn C5 break slechter open, leek wat te haperen. Sinds een 3tal dagen is er geen beweging meer in te krijgen en lijkt deze wel vergrendeld in het slot. De deuren zijn via centrale vergrendeling en met de sleutel prima te openen. Ik heb de accu al eens losgekoppeld in de hoop hem zo te resetten. Ik vind namelijk geen enkel mechanisme, enkel electronica. Iemand enig idee hoe dit te verhelpen?

mvg, M. Lendfers

L'enfer

Geplaatst door L'enfer (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

lummelke (0) PRO, 11 jaar geleden

De achterklep heeft een microswitch om het elektrisch slot aan de onderzijde te bedienen, hij bevindt zich onder het rubbertje waar je op drukt om de klep te openen. Waarschijnlijk is de microswitch de oorzaak van jouw probleem, ik heb er al enkele vervangen op de C5 type 1.

Om de klep te ontgrendelen; zaklamp nemen, achterbank neerklappen, op de onderzijde in het midden vd achterklep zie je het kofferslot zitten, als je goed kijkt zie je een een klein gaatje aan de rechterzijde vh slot. Door met een klein schroevendraaiertje zijdelings in het gaatje te 'frotten' ontgrendel je het slot en springt de klep open.

Door de sierlijst vd klep te demonteren kan je aan de switch, met een multimeter kan je controleren of hij nog werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.