Citroën Berlingo: Af en toe niet willen aanslaan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ik heb een Berlingo met 2.0 HDI motor die wil af en toe, wel steeds vaker, nadat hij een half uurtje heeft stil gestaan niet aanslaan. Ik heb nu een storingscode 1198 Brandstofdrukregeling kunnen uitlezen. Een kennis attendeerde mij op een oplossing voor dit probleem door middel van het plaatsen van een terugslagklep in de retourleiding.
Wie weet hier meer van, of heeft een andere oplossing
Rikus

rikus9830

Geplaatst door rikus9830 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

het gebeurd wel eens dat er een stekkertje in de bsm zekeringkast onder motorkap slecht contact maakt (inbrandt)
en er is een testprocedure voor deze motoren om te contoleren of de pomp goed functioneert en verstuivers bij de dealerorganisatie

citroenmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

De storing brandstofdrukregeling kan voorkomen uit de verbindingsstekker van de kabelbundel van de gallerijdruksensor. De gele 3p stekker onder op het motorblok. Als die slecht contact maakt krijg je ook deze storing. Let op druksensor is een piezo element en geeft dus zeer lage spanning, dus al gauw verbindingsproblemen. Doorsolderen is de beste optie.
Er zit ook een klepje in de retour aansluiting van de hd pomp, die kun je evt controleren door er met een kleine schroevendraaier op te duwen.
Als er een opvoerpomp in de tank zit geeft deze ook wel eens problemen, of de aansturing daarvan in de bsm (zie andreas).
Als er geen opvoerpomp in de tank zit zit er een knijpbalgje onder de motorkap en kun je controleren of de motor wel aanslaat als je de brandstof met het knijpobalgje hebt opgevoerd.
en idd de evt problemen met verstuivers en hd pomp zijn te lokalisern mbv de testprocedure die andreas bedoelt, maar dat voert te ver om hier uuit te leggen.

rikus9830 (0) PRO, 16 jaar geleden

Mijn dank heren, daar kan ik mee verder! Als ik het probleem getackeld heb zal ik het hier melden.
Rikus

rikus9830 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kleine update m.b.t. dit probleem. Ik heb intussen de diverse steker verbindingen gereingid en de storing 1198 m.b.t. brandstofdruk niet meer gezien. Wel heb geconstateerd dat ik in de doorzichtige leiding tussen filter en brandstofpomp een luchtbel had. Ik heb overigens een knijpbalgje in de leiding zitten en dus geen opvoerpomp in de tank. Ik heb het brandstoffilter vernieuwd en kreeg hem daarna moeilijk aan de praat. Slechts nadat een tweede man startte en ik met het balgje pompte sloeg hij aan. Daarna noch een tijdje wat lucht gezien tijdens het knijpen in het balgje maar nu lijkt het systeem lucht vrij.
Rikus

rikus9830 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het lijkt er sterk op dat bovenstaand probleem enkel en alleen het gevolg van lucht in het systeem was. Nog geen probleem weer gehad. Een ieder bedankt voor het mee denken en de tips.
Rikus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.