Citroën Berlingo: Schudden Berlingo tussen 60 en 80 km/u

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Beste mensen,

Mijn auto begint (onafhankelijk van het toerental) bij ca. 60 km/u stevig van links naar rechts te schudden. Ik heb er twee garages na laten kijken (de citroen dealer en een andere) en beide kunnen niet met absolute zekerheid zeggen wat het is. Beide denken dat het misschien een as is, maar motorsteunen werden ook genoemd, gezien de rubbers een ongelijke slijtage vertonen. Alhoewel een ander van dezelfde garage dat onwaarschijnlijk achte.

De auto schud alleen bij het gas geven. Wanneer er bij dezelfde snelheid de koppeling wordt ingetrapt verdwijnt het schudden. Of je nu in zijn 3 of in zijn 4 rijd, het schudden begint bij ca. 60 km/u en stopt bij ca. 80 km/u.

Het meest waarschijnlijk wordt dus iets met de aandrijving geacht. Ik hoop dat hier iemand het probleem herkent en weet wat er tegen gedaan kan worden. Ik ben zelf niet echt technisch, maar kom hier terecht omdat die garage dat aanrade, gezien zij het ook niet wisten.

Bedankt,

Roy.

mrroy44

Geplaatst door mrroy44 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

aandrijfassen zijn verdachte nr 1 in dit geval...met name de rechter, deze is gelagerd onderweg....lager wil nog weleens rot zijn...geeft vaak ook bijgeluiden..

mrroy44 (0), 16 jaar geleden

Er zijn geen bijgeluiden tijdens het rijden. Zou dat moeilijk te merken zijn als hij op de brug staat? want in de garage's zagen ze op de brug niks en ook geen speling of zo

Het schudden is overigens alleen maar zijwaards, ik weet niet of dat nog wat dingen uitsluit.

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

als er een kracht overgebracht moet worden naar de wielen toe en de assen zijn niet in balans ga je dat merken doordat er een onbalans merkbaar wordt het schudden dit hoeft niet per definitie speling te zijn
maar heeft de garage wel met de auto gereden

mrroy44 (0), 16 jaar geleden

Ze hebben er beide in gereden (dus van 2 garages dealer en een ander waar hij in onderhoud is) en beiden wisten er niet echt met zekerheid van te zeggen waaraan het ligt. Dat het echter bij de aandrijving ligt lijkt echter wel zeker. maar waar is de vraag.

rombo (0) PRO, 16 jaar geleden

rechtse aandrijfas, zet hem maar op de brug,draai de as maar op en neer(het rechte stuk) en je ziet waarschijnlijk de binnenste homokineet op en neer gaan. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.