Citroën Berlingo: Waarschuwingstoon grootlichten verdwenen bij verwijderen contact

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000 Hdi

Hallo,
Ik heb gemerkt dezer dagen wanneer ik mijn contactsleutel verwijder en mijn grootlichten of parkeerlichten nog aan staan ik geen waarschuwingstoon meer te horen krijg zoals vroeger.
Weet iemand raad?
Mvgr MD

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md

Geplaatst door dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Doet het binnenlicht het nog als deze brand dan is de zoemer kapot,anders de schakelaar van de binnenverlichting die door de deur word bediend

Hans

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 16 jaar geleden

Oooo....nu je het zegt ....de schakelaar die door de deur te openen de binnenverlichting bediend aan de kant van de bestuurder werkte niet altijd even goed?Soms sloeg de binnenverlichting aan en soms niet.Ik had dan de binnenverlichting maar uitgeschakeld(stand off).Nu ik het geprobeerd heb met de deur van de passagier werkt de binnenverlichting goed.Schakelaar van de deur bestuurder werkt nu totaal niet meer.Als die schakelaar de zoemer bediend bij waarschuwing grootlichten aan ,kan de oorzaak daar zitten.Ik zal het de komende dagen eens bekijken hoe ik die schakelaar kan uithalen?
Nog een tipje:Waar bevind zich die zoemer?
Alvast bedankt voor de raad en snelle reactie.
Mvgr MD

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dan zit de oorzaak in de deurschakelaar dat is een massa contact voor het lampje van de binnenverlichtig en voor de lichtzoemer. Als je de schakelaar er even uit haalt en de contacten schoonmaakt werkt deze meestal wel weer. Voor een klein bedrag koop je een nieuw exemplaar.

Hans

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 16 jaar geleden

Hartelijk bedankt voor de tip nogmaals Hans !!
Ik ga het de komende dagen eens bekijken en laat nog wel iets weten.
Mvgr Mario

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 16 jaar geleden

Hallo Hans ,
Ik heb de deurschakelaar van de bestuurder en de passagier eens gewisseld en de zoemer werkt weer normaal.
Dus is het inderdaad zoals je zei de deurschakelaar.
Ik heb de contacten van de slecht werkende deurschakelaar eens schoongemaakt maar het werkte toch niet naar behoren .Ik heb het dan maar eens gedemonteerd uit nieuwschierigheid en daar steekt een veertje en een contactplaatje in.Veertje was verroest(geoxideerd) en brak direct af.
Heb ondertussen al een nieuw besteld.
Hartelijk bedankt voor uw advies!
Mvgr Mario

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Fijn dat het opgelost is.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.