Citroën Ax: afslaan, inhouden en hikken ax

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Sinds kort heeft mijn trouwe autootje een aantal klachten. Starten gaat goed, ook op koude motor. Als je echter gas geeft of weg te rijden moet hij opgevangen worden anders slaat hij af. Verder heeft dit autootje regelmatig de hik en gaat hij tijdens gas geven met schokken vooruit. Ook houdt hij een beetje in. Ik heb als advies gekregen om het brandstoffilter na te kijken. Wat vinden jullie? En waar kan ik dat vinden?

ax first

Geplaatst door ax first (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

basax (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem, alleen lijkt het bij mij chronisch te worden. Als je een benzine injectie motor hebt dan kun je hem het beste uit laten lezen bij de citroen dealer. Kostte mij 25 euro. Vaak blijkt dan dat het injectiehuis [monopoint]vervangen moet worden. Dit onderdeel kost nieuw incl. montage 350,- euro. Dus kun je hem beter tweedehands via een sloper of een automonteur regelen [50 euro].

Succes

Bas

bmm (0), 17 jaar geleden

Dag Sarah,
volgens mij zit alleen in de tank een filter. Daarna niet meer. Als je vermoedt dat de motor onvoldoende brandstof krijgt kun je eens kijken of de retour leiding benzine heeft. Als er voldoende retour komt lijkt mij dat je het daar niet in hoeft te zoeken.
Op het injectiehuis zitten twee (benzine)slangen. Er staat op het huis een pijl welke aanvoer is en retour.
Maak de retour los en pruts er een ander passend slanngetje aan. Hang dat in een potje en start de motor. Komt er voldoende benzine retour zul je het naar mijn mening ergens anders in moeten zoeken.
Doe wel voorzichtig dat de boel niet in de hens gaat.
Groet,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.