Citroën Xantia: Afstellen portiersloten en slot achterklep van break

Bouwjaar: 2000

Ik ben sinds kort in het bezit van een Xantia break 2.0I exclusive uit 2000. De achterklep sluit zo strak dat deze, eerst af en toe, en nu definitief niet meer van het slot wil. Eerst lukte het nog door op de klep te duwen en gelijkertijd op de afstandsbediening maar ook dat werkt niet meer. Dat de klep te strak sluit en dus hard dicht gegooid moet worden verklaart waarschijnlijk ook waarom al drie maal het lampje van de kentekenverlichting is vervangen. Mocht ik 'm weer open hebben, kan iemand mij dan vertellen hoe ik het slot minder strak kan afstellen?
Mijn tweede "probleem" is dat de portieren niet zo degelijk sluiten als van mijn vorige Xantia. Klinkt nogal blikkerig. Ik hoop dit door afstellen van de portiersloten te verhelpen. Maar hoe?
Alvast bedankt voor het meedenken.

Straten11202

Geplaatst door Straten11202 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jolle (0), 18 jaar geleden

als het goed is zit je achterklepslot gewoon met bouten vast in sleuven die je de mogelijkheid geven om je slot iets naar beneden te duwen. ik weet het alleen niet zeker.... sorry maar ik denk dat met goed kijken en een beetje gezonde verstand dat het wel te doen is. veel sucses

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.