Citroën Xantia: Airbag lampje dashboard knippert

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0-16V

Beste Forumleden. Het waarschuwingslampje van de airbag(s) knippert. Ik weet niet of dit voor de stuur- of de passagiers airbag is. Het is een paar maanden geleden begonnen, maar ook weer vanzelf weggegaan. Nu komt het steeds vaker voor. Ik heb de min-pool van de accu losgehaald, waarna het meestal wegging, maar dat helpt nu niet meer. Iemand enig idee wat de mogelijke oorzaak kan zijn? Ik hoor het graag.

hydro-pneumatique

Geplaatst door hydro-pneumatique (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

om teweten wat het is zul je eerst het storinggeheugen moeten uitlezen .

groetjes jan.

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

wat veel voorkomt is een slechte stekkerverbindingen onder de stoelen,maar eerst uitlezen wat jan zegt.


gr john

hydro-pneumatique (0), 14 jaar geleden

John, Jan. Bedankt voor de info.

Misschien een stomme vraag van mij, maar waarom een stekker onder de stoel? Zit er een soort sensor in de stoel? Kan ik eventueel het geheugen bij de dealer laten uitlezen?

Alvast bedankt.

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

er zitten ook gordelspanners in en de stekkers daarvan zitten onder de stoelen,de oplossing is de stekkers er van tussen knippen en de draden aan elkaar solderen.


gr john

hydro-pneumatique (0), 14 jaar geleden

[quote=johndoornbosch]er zitten ook gordelspanners in en de stekkers daarvan zitten onder de stoelen,de oplossing is de stekkers er van tussen knippen en de draden aan elkaar solderen.


gr john[/quote]
Ik heb vanochtend ff op m'n knieën gelegen en de onderzijde van de stoel bekeken. Volgens mij zijn er al een aantal draden doorgesoldeerd. Ik zie tenminste wat draden die aan elkaar zitten met een stukje krimpkous er omheen (ziet er wel netjes uit). Er zit nog één witte stekker onder, die ik heb losgehaald, beetje contactspray er op en weer in elkaar gestoken. Lamje bleef echter knipperen. Daarna heb ik de min-pool losgehaald en 5 minuten gewacht met bekend resultaat. Lampje knippert dus niet meer. Ik houd het ff in de gaten. Mocht het wer gebeuren, dan zal ik kijken of ik een garage kan vinden die het geheugen kan/wil uitlezen.

Ik houd jullie op de hoogte.

Groeten.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

even langs de dealer, die hebben de juiste spullen om een Xantia uit telezen

Hans4040 (340) PRO, 14 jaar geleden

knipperen betekend dat er een storing in het systeem zit.
uitlezen is eerst nodig.
PAS OP: zolang er een storing in het systeem zit werkt het niet.

hydro-pneumatique (0), 14 jaar geleden

Beste allemaal. Nou, ik heb het stekkertje onder de stoel losgehaald, beetje contactspray en contact pasta erin, accupool los, ff wachten en de boel weer aansluiten. Tot nu toe géén knipperend lampje meer waargenomen. Dus ik hoop dat de storing is gelokaliseerd en opgelost.

Iedereen bedankt voor de support.

Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.