Citroën Xsara: Airco werkt niet als het koud is?

Bouwjaar: 1999

Hallo , ik rijd al enkele jaren met een xsara 1.9 td , de airco heeft altijd prima gewerkt, tot vorig jaar de problemen begonnen. in de zomer als het warm is, geen probleem , alles werkt normaal , maar vanaf dat het kouder word, zo tegen einde oktober, dan krijg ik mijn airco niet opgezet, de pomp wil niet aanslaan, heel af en toe als ik geluk heb , dan wil het wel is lukken. Iemand een idee, wat dit kan zijn, normaal denk ik toch dat in alle situaties , koude motor,warme motor , koud of warm weer de pomp moet aanslaan als ik op het knopje druk, of ben ik daarin verkeerd? groetjes koen

kvh

Geplaatst door kvh (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Blade_357 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de temperatuur die over de verdamper blaast ongeveer 3 graden Celsius of kouder is, dan slaat de compressor van de airco niet meer in. Dit is om te voorkomen dat op de verdamper ijsvorming ontstaat.
Daar komt bij dat bij deze temperaturen er vrijwel geen vocht meer in de lucht zit en airco dus eigenlijk niet nodig is.

Om een lang verhaal kort te maken: dit is dus normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.