Citroën XSARA PICASSO: Auto hapert en pruttelt tijdens rijden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6FZ, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Hallo

Ik heb een probleem met een xsara . Namelijk .

Als ik weg wil rijden pruttelt en hapert met op trekken heeft er misschien iemand enig iedee wat het probleem kan zijn?

Inmiddels vervangen

Bobine
Bougies
Nokkenassensor
Krukas sensor
Brandstof druk 3,5bar

Hoor het heel graag

Mvg
Jeroen

papa010

Geplaatst door papa010 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

skilcom (0), 6 jaar geleden

Is dat alleen met koude motor, of doet zich dat ook voor met warme motor? Verder, is de auto uitgelezen, en waren er foutcodes?

papa010 (0), 6 jaar geleden

mm brand niet auto is uit gelezen. Gaf 1 keer volgens de eigenaar p1336

Als je de auto start met een koude motor draait ie netjes , maar na een minuut of wat begint ie te haperen. Als je weg rijdt hapert hij als een gek

skilcom (0), 6 jaar geleden

P1336 is een nogal vage code, maar het komt hier op neer, ofwel overslaande ontsteking in onbekende cilinder, ofwel injectie problemen in onbekende cilinder. Mijn ervaring met Peugeot, (zelfde motor als de Citroën), is dat het een defecte bougie kan zijn (zelfs nieuw), kijk eens goed of er geen kleurverschil te zien is aan één van de bougies, ook de kabels eens goed controleren, en als het mogelijk is, even kabels lenen van een andere auto en vergelijken, zo heb ik ook al eens een probleem opgelost. Verder kan code P1336 ook slaan op fout in de injectie, heb ik al 3 maal tegengekomen, en telkenmale heb ik het kunnen oplossen met het brandstoffilter te vervangen, (voor de zekerheid), en een additief toe te voegen aan de benzine om de injectoren, kleppen enz. te reinigen, die zijn er van Wynn's, Forte enz. enz. Na een goede rit kwam de foutcode niet meer terug, en was het probleem opgelost... In zeldzame gevallen is het één van de injectoren die defect is, maar dat ben ik persoonlijk nog niet tegengekomen.

papa010 (0), 6 jaar geleden

Bougies zijn niet anders dan anders .
Ga effe zo,n flessie erbij gooien.
Dat eens proberen .

Voor tot zo ver dank

Jeroen

papa010 (0), 6 jaar geleden

Bed ankt

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Opgelost?

papa010 (0), 6 jaar geleden

Beste Hans,

Ik heb de auto terug gebracht naar de eigenaar en deze is ermee naar de dealer gegaan .

Ook deze hebben niets kunnen vinden .

Tot slot is de auto ingeruild

Mvg

Jeroen

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Oke, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.