Citroën Xsara: Auto start soms niet met warme motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb nu een paar keer het probleem gehad dat de auto moeilijk start met een warme motor. Het lijkt alsof er te weinig stroom beschikbaar is want de startmotor draait heel langzaam rond. Als ie na een paar pogingen wel start, loopt ie prima. Opvallend is dat dan de boordcomputer een buitentemperatuur van 52°C aan geeft (buiten: 5°C) en langzaam terug loopt. Vervolgens rijd ik weer een paar weken probleemloos rond. Ik gok zelf dat de accu wellicht aan vervanging toe is, al verwacht ik dan eerder problemen bij een koude motor. Kan het zijn dat er een cel af en toe weigert en de spanning te laag wordt? Iemand een idee? Alvast bedankt!

Xsara16v

Geplaatst door Xsara16v (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

laat de accu testen de citroen dealers hebben tegenwoordig daar een uitstekende tester voor moeten aanschaffen
je kan ook de auto uitlezen of er storingen in de geheugens van de computers staan

Xsara16v (0), 15 jaar geleden

Ik zal eens langs gaan. Bedankt!

Xsara16v (0), 15 jaar geleden

De dealer heeft de accu getest en het laadstroom circuit (dynamo). Ook is de computer uitgelezen. Het heeft allemaal geen bijzonderheden aan het licht gebracht. Iemand nog een idee? Anders zal ik maar gewoon afwachten tot het vaker voor komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.