Citroën Xsara: spontaan uitvallen/afslaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo,

Na tevergeefs op internet te zoeken naar een mogelijke oorzaak van mijn probleem, hoop ik dat jullie mij verder kunnen helpen.

Pas geleden heb ik een xsara 2.0 HDI gekocht. Bij de proefrit leek er niks mis te zijn, maar na 100 km viel ineens kortstondig de motor uit. Dit gebeurd sindsdien ongeveer om de 10 minuten, maar soms gebeurt het ook een uur niet. Meestal slaat de motor af om vervolgens direct weer aan te slaan (het motorlampje gaat dan ook branden). Soms duurt het veel langer en moet de contactsleutel worden omgedraaid om de motor weer aan de praat te krijgen. Bij het uitrollen op de motor valt dan na een paar seconden ook de toerenteller uit.

Bij het uitlezen kwamen talloze foutmeldingen naar voren, omdat even daarvoor de accu was vervangen. Het was daardoor niet duidelijk wat nou echt de oorzaak zou kunnen zijn. Één foutmelding die eruit sprong was: te lage brandstofdruk. Deze had zich namelijk niet zo veel starten geleden voorgedaan. Ik wil nog even wachten met het opnieuw uitlezen, omdat het toch niet heel goedkoop is.

Nu hoop ik dat jullie mij kunnen helpen met dit probleem of dat er mensen zijn die hetzelfde probleem hebben (gehad), ik heb zelf wel wat sleutel ervaring, maar ik ben nu echt radeloos.

MVG,
IJssebrand

ijssebrand

Geplaatst door ijssebrand (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Lainke (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan vanalles zijn: Brandstofdruksensor, rail, brandstof filter, Hogedrukpomp
Enkel een diepgaande diagnose met de eigenlijke storingen en correcte parameters kunnen leiden tot de oplossing van uw probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.