Citroën Ax: autoradio

Bouwjaar: 1988

Het leek zo'n simpel klusje, het instaleren van een autoradio. Maar helaas ik kom er niet uit, heb ook anderen gevraagd zij komen er ook niet uit. Ik heb een oude radio (kenwood krc-156L), deze heeft speakerdraden en rood (stroom), zwart (aarde), geel (..), blauw wit (antenne). De draden van de citroen zijn speaker draden, de antenne en een grijze en een gele. Ik dacht dat ik de grijze en de gele aan moest sluiten op de rode en de zwarte, maar hij doet niets, ik heb ook al andere combinaties geprobeerd maar deze leek mij de meest logische. De autoradio deed het in de andere auto nog en er zijn geen zekeringen kapot. De radio die eerst in mijn auto zat deed het ook dus aan de bedrading kan het niet liggen. Ik zal het wel niet goed hebben aangesloten, weet iemand misschien wat ik fout doe?

Wenda

Geplaatst door Wenda (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bmm (0), 18 jaar geleden

Als er geen zekeringen stuk zijn wil je dan eens proberen of de grijze draad t.o.v. massa spanning voert? Kun je proberen met bijvoorbeeld een reserve lamp. Als de bedrading standaard is is de gele massa. Het kan ook zijn dat de grijze draad pas spanning geeft als je de auto op contact zet.

Pluriel (0), 18 jaar geleden

Meet even met multimeter welke van de 2 (grijze of gele) de plusdraad is. Op de plus sluit de je de rode en gele van de radio aan. Als je de boel verkeerd om aansluit, is je radio overleden. Eerst meten dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.