Citroën Berlingo: berlingo

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Wederom een berlingo probleem. Het instrumenten paneel werkte niet meer en ik heb de bsi vervangen en het instrumentenpaneel laten herstellen bij AC tronics.
Alles werkte weer perfect totdat de klant een dag later belde met het probleem dat geen enkele functie van de bsi het nog deed. Het lampje batterij brandt op het instrumentenpaneel. De pinkers en ruitenwissers doen het niet meer.
Ik kon met de lexia ook de bsi niet meer uitlezen. Heb de batterij 5 minuten afgekoppeld en alles werkte terug normaal. Nog een dagje in de garage gehouden en daarna wagen terug afgeleverd. Klant komt wagen afhalen en alles nog steeds in orde. Dag later : probleem weer hetzelfde.
Opnieuw koppel ik de batterij af waarna alles weer werkt en ik ook de bsi weer kan inlezen. Ik merk wel dat ik communicatie heb met het instumentenpaneel en de bsi maar de injectiecomputer staat niet in het rijtje vermeld. Ik kan ook geen update doen van de bsi. Er schijnt iets niet in orde te zijn met de nieuwe bsi maar ik kom er niet achter.
Iemand enig idee ??

Grietje

Geplaatst door Grietje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je voor het verwijderen van de oude BSI de configuratie uitgedraait en deze EXACT over genomen in de nieuwe? allle stekkers hellemaal goed aangesloten. ik vermoed als ik het zo lees dat de BSI verkeerd is ingeleerd vandaar dat je ook geen verbinding met de MMC krijgt krijg je wel verbinding met de BSM ? en als je verbinding met de BSI hebt; geeft hij dan ook een fout code aan?

Grietje (0) PRO, 15 jaar geleden

Neen, ben de configuratie vergeten uit te printen. Heb nog wel de oude bsi liggen. Kan ik die terug hermonteren om de configuratie uit te lezen ?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Grietje]Neen, ben de configuratie vergeten uit te printen. Heb nog wel de oude bsi liggen. Kan ik die terug hermonteren om de configuratie uit te lezen ?[/quote]
ik dahct het wel maar ben niet zeker(heb zelf nog niet eerder een BSI vervangen )maar als de ander plug en pray was zal dat met de oude ook zo zijn. en dan kijken als het wil. maar dont pin me down on this.

Grietje (0) PRO, 15 jaar geleden

goed ... ik ga dat eens proberen

Grietje (0) PRO, 15 jaar geleden

Vandaag de oude BSI terug gemonteerd en alles werkt (voorlopig) wel weer normaal. Het gekke is wel dat de lexia vreemd blijft doen en er vandaag zelfs gewoon geen dialoog met de auto tot stand kwam. Zekeringen goed maar alles werkt ok. Rijd nu enkele dagen met de wagen om te kijken of alles goed blijft.
En tijdens een proefrit toch wel niet op dikke BMW gebotst zeker. Ai Ai... het is een echte pechauto... Shit happens...

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Grietje]Vandaag de oude BSI terug gemonteerd en alles werkt (voorlopig) wel weer normaal. Het gekke is wel dat de lexia vreemd blijft doen en er vandaag zelfs gewoon geen dialoog met de auto tot stand kwam. Zekeringen goed maar alles werkt ok. Rijd nu enkele dagen met de wagen om te kijken of alles goed blijft.
En tijdens een proefrit toch wel niet op dikke BMW gebotst zeker. Ai Ai... het is een echte pechauto... Shit happens...[/quote]
heb je DVD 42 toevallig geinstaleerd ? deze geeft ook bij mij contstand problemen zo erg dat we klanted weg moesten sturen omdat we niet konden uitlezen. 42 er afgehaald 41 staat er nu op met laastse updates draait perfect.

Grietje (0) PRO, 15 jaar geleden

Denk dat we ook 42 hebben nu en ik moet zeggen dat ik inderdaad ook nog een van de dagen een opdate gedaan had... dus...
Verder nog geen problemen mee gehad op auto's. Behalve dat onze lexia er fel door vertraagd is en af en toe vastloopt maar die ergernissen moeten we toch maar gewoon worden... Het blijft een onbetrouwbare machine.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

42 is dat je eerst een scherm hebt met alle type's en afbeeldingen er van, haal er maar af neem 41 met alle internet update's maar een stuk sneller en stabilier. hij is niet onmbetrouwbaar komt door update 42 de processor is niet snel genoeg voor die update ...

Grietje (0) PRO, 15 jaar geleden

weet het ... maar normaal kan je toch niet meer een versie terug gaan...
ga wel processor iets sneller laten werken door enkele dingen te verwijderen (zoals antivirus)... en eens een schijfopruiming doen

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Grietje]weet het ... maar normaal kan je toch niet meer een versie terug gaan...
ga wel processor iets sneller laten werken door enkele dingen te verwijderen (zoals antivirus)... en eens een schijfopruiming doen[/quote]
oké, kan bij ons wel.

DVD 42 er in doen, en dan op verwijderen klikken (je hebt 2 keuzes), instaleren of reparenen. of verwijderen. let op na DEinstalatie van 42 moet je met de TD van lexia contact opnemen en bij de receptie vragen naar een activirings code voor je lexia3. eerst je lexia diagnose programma opstarten voor bellen. dan heb je een reqeust code. deze geef je door en je krijgt een andere code terug invoeren, updaten. en racen met die handel .

trouwens laat je AV er maar op welke hebben julle er op staat. wij hebben NOD32 (licht draait op de achtergrond weinig vraag van je CPU), scheelt een hoop en idd schijfopruiming.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.