Citroën Berlingo: Berlingo 1.9D DW8 met Lucas pomp, slecht reageren op gas

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: DW8

Hallo,


Misschien dat iemand mij kan helpen met het volgende. Mijn Berlingo reageert redelijk tam op het gaspedaal om ineens (vanaf 1/3 gas) wel te reageren. Heb het idee dat ie ook redelijk veel gebruikt, maar heb de auto pas 1 week. Voor de aflevering is ook de distrubutieriem nog vervangen.

Het voelt aan alsof er een Turbo plotseling inkomt (die hij uiteraard niet heeft). Nu zit er bovenop de Lucas pomp een microswitch welke ik verdenk van deze reactie. Heb het schakelmoment van de microswitch veranderd en dan komt de "boost" ook later.

Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Als ik de schakelaar heel laat laat inkomen is het blokje wel erg futloos, maar ik vindt die schokkerige plotselinge reaktie ergens bij 1/3 gas ook niet echt ideaal.

Kan nergens info vinden betreffende deze schakelaar en zijn functie, weet dus ook niet zeker of deze de oorzaak is.

Verder is de pomp nog overal afgelakt en de stelbout voor max. vermogen is ook nog verzegeld met een loodje.

Ben net nog een tijdje aan het proefrijden geweest, maar merk nu ook dat vlak voordat die "boost" inkomt het blok ook zwaar begint te nagelen. Hij ruikt ook te veel naar onverbrande diesel of roet.


Alvast bedankt voor het meedenken.

Gr.,
Herman

Hvsanten

Geplaatst door Hvsanten (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 14 jaar geleden

mogelijk staat de pomp niet op tijd doordat de distributieriem vervangen is
maar kijk eens naar de gaskabel of deze wel geheel ingetrapt de eindafslag haalt van de pomp volgas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.