Citroën Berlingo: Berlingo 2001 achterruitenwisser werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

De achterruitenwisser werkt niet. Ik heb de spanning op de drie aanvoer draden gemeten:
contact auto aan / schakelaar achterruitenwisser op uit: geen spanning op de draden.
contact auto aan / schakelaar achterruitenwisser op aan: spanning op één van de draden: 10 Volt (accu geeft 13,6 Volt)

Na wat zoeken op internet vond ik in een beschrijving van een ruitenwisser motor dat er altijd één draad 12V spanning moet geven (om de wisser weer terug te brengen naar de rust stand), ook als de schakelaar aan de stuurkolom op ruitenwisser "uit" staat. Omdat ik geen spanning meet op de draden als deze schakelaar uit staat, denk ik dat er iets mis is met de aansturing vanuit de ruitenwisser intervalschakelaar. Waar zit die in een Berlingo? Zijn er handige testen om te kijken of daar inderdaad de oorzaak van het probleem zit?

Tinga

Geplaatst door Tinga (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Geen draadbreuk in kabeldoorvoer ?

Tinga (0), 10 jaar geleden

De ruitenwisser is al jaren dood. Maar soms, als ik toch weer eens probeerde en hem aanschakelde, bewoog de ruitenwisser een heel klein beetje. Lijkt me dus geen draadbreuk.....

Als ik de draden door wil meten. Waar vind ik dan het andere einde van de draden? (met ander woorden: de intervalschakelaar?)

Highway (140) PRO, 10 jaar geleden

Zal eens kijken of de as niet vast zit. Motor demonteren kijken of de motor draait en het de ruitenwisserasje niet vast geroest zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.