Citroën Berlingo 2006: Berlingo 2005 diesel 19D

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 1

De alternator van mijn Berlingo laad niet meer, het lampje op het dashbord brand soms wel soms niet.Als de motor draait loopt de accu snel leeg.Moet op het paarse kabeltje dat naar de alternator loopt stroom staan bij contact aan?

grard

Geplaatst door grard (115) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beunhaas (610) PRO, 2 maanden geleden

Als dat een relatief dun draadje is, ja...

grard (115), 2 maanden geleden

Het dunne paarse draadje krijgt geen stroom,af en toe licht het testlampje even op.Enig idee waar ik de storing moet zoeken ? Auto heeft 150d gelopen.

check

Beste antwoord, geplaatst door Beunhaas (610) PRO, 2 maanden geleden

Het is een geschakelde plus. ergens tussen zekeringkast en dynamo kan de draadboom beschadigd zijn..
Je kan proberen die te bypassen met een , desnoods tijdelijk extra draadje vanaf de accu, doet hij het dan dan weet je dat je ergens een defecte draad o.i.d. hebt.

grard (115), 2 maanden geleden

Mooi bedankt;Dan ga ik deze vanaf contact via een zwevende zekering bypassen.Prettige avond nog.

    Je kan na het installeren van een draadje nog even de accu spanning checken met lopende motor, dat moet dan iets van 13,5-14,5 V zijn... - Beunhaas (610) PRO, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.