Citroën Berlingo: [Berlingo] Lampje (plaatje van accu) brand.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo allemaal,

Het rode lampje, met het plaatje van een accu of zoiets, er staat een plusje en een minnetje bij, die brand voluit. Wat wil dat zeggen ?

BlueOcean_Dream

Geplaatst door BlueOcean_Dream (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

john dat wil zeggen dat de dynamo niet meer bij laad en dat als je door gaat je straks stil staat dus je moet kijken wat de oorzaak is waarschijnlijk is je dynamo stuk en moet je deze vervangen maar voordat je dat doet moet je het wel even controleren.

groetjes jan.

BlueOcean_Dream (0), 17 jaar geleden

[quote=jan T]john dat wil zeggen dat de dynamo niet meer bij laad en dat als je door gaat je straks stil staat dus je moet kijken wat de oorzaak is waarschijnlijk is je dynamo stuk en moet je deze vervangen maar voordat je dat doet moet je het wel even controleren.

groetjes jan.[/quote]
Hoi Jan, alvast bedankt, hij brand al een mooie tijd, en heb ondertussen al wel bijna 2000km gereden. Maar hij brand ook niet altijd even fel. Wat wil dat dan zeggen ?

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nou dat wil dan zeggen dat er misschien een diode in de dynamo niet goed is dus laat de dynamo testen op afgeregelde spanning en op de stroom die hij belast leverd.
het kan dus zijn dat je lampje opgloeid of brand en toch nog bijlaad al is dat dan een stuk minder.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.