Citroën Berlingo: Km-teller/toerenteller en brandstofmeter vallen tijdens rijden u

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Tijdens rustig rijden (3e versnelling 50 km/u of 4e 70 km/u) slaan spontaan de meters van toerenteller/snelheid temperatuur en brandstof uit. Lampje van handrem gaat dan branden en van tanken (logisch ivm meter) ook. Op dit moment doet hij het soms ook al als tie stationair loopt.
Hij geeft dan ook stop aan. Als je dan gaat accelereren of decelereren gaat hij het spontaan weer goed doen.

vw4

Geplaatst door vw4 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Pas zoiets gehad met een 2005 Berlingo, bleek uiteindelijk een half verbrande zekering te zijn die soms wel en soms geen kontakt maakte.

vw4 (0) PRO, 17 jaar geleden

alle zekeringen gecontroleerd. Ook gekeken of ze genoeg klemde, is ook goed. Kom er nu wel achter dat het alleen bij warme motor is.

Boy78 (0), 17 jaar geleden

Zit er vocht op de massacontactpunten??
Soort problemen ook gehad bij Saxo uit 2000.

vw4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Storing gevonden maar niet begrepen. Zat in de radio. Een verklaring heb ik niet maar nadat ik bij een 2e berlingo dezelfde klacht kreeg ben ik navraag gaan doen of er recent iets gedaan was aan die auto's. Kreeg te horen dat beide voorzien waren van een nieuwe radio. Deze eruit getrokken en gezegd dat ze even een maandje zonder moesten rijden. Maand geen storingen gehad. Andere radio erin gezet. probleem blijft weg. vaag maar opgelost.

JOHN5671 (0) PRO, 17 jaar geleden

Komt door de aansluiting van de radio op de BSI . Iso stekker nummer 4 (?) is een draad van het netwerk !!
Geeft veel problemen zie de diverse berichten op deze site.
Bij niet orginele radio altijd opletten!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.