Citroën Berlingo: bio-diesel

Bouwjaar: 2003

het gaat bij deze om een berlingo HDI en mijn vraag is of het mogelijk om met deze wagen bio-diesel te gaan gebruiken. niet direct met 100 procent maar te beginnen met 20 procent bijmenging
ik ga er vanuit dat de branstofleidingen en de pakkingen daar tegenwoordig wel door de fabriek op aangepast zijn. mvg frans

tnenfn

Geplaatst door tnenfn (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

BerlingoHDI (0), 18 jaar geleden

Beste Frans,

Mij is afgeraden om op biodiesel te rijden. Ik neem aan dat jij de biodiesel bedoelt die o.a. in duitsland te verkrijgen is. Bijmenging van slaolie e.d. is helamaal uit den boze. Een toevoeging aan de diesel zorgt namelijk voor de smering van pomp e.d. De kosten van de schade door bijmenging wegen niet op tegen de besparing van brandstof. Toevallig weet ik dat de verstuivers van een Berlingo HDI ¤ 350,00 per stuk kosten.

Tevens wil ik je vragen of je Berlingo een Bosch of Siemens inspuitsysteem heeft. Ik heb namelijk ook een Berlingo HDI met een Siemens systeem. Het vervelende van is dat mijn Berlingo bij +/- 1800 toeren inhoudt/hikt. Diversen keren ben ik er voor bij de dealer geweest. Waarschijnlijk dezelfde dealer als die van jou gezien je woonplaats.

tnenfn (0), 18 jaar geleden

Een echte oplossing voor mijn probleempje heb ik nog niet gevonden. Wat ik mij wel afvraag is wat zal er gebeuren als er dit jaar in nederland bio-diesel wordt ingevoerd, moeten dan alle auto's met HDI of turbo of noem maar op, maar rustig afwachten tot de motoren stuk gaan. dit wilde ik even kwijt want ik heb er zo mijn eigen gedachten over. mvg Frans Nettenbreijers. PS dit is een prachtige site.

apktje (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Frans, kijk eens op www.ppo.nu, daar is ene Peus serieus bezig om een peugeot hdi op ppo (pure plantaardige olie) te bouwen. Tevens een leuke site voor je vragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.