Citroën Saxo: Bonken

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb een Saxo VTS 1.6 8v die aan de rechterkant bonkende geluiden maakt bij volledige stuuruitslag. Bij het stuur volledig naar links en dan achteruitrijden hoor ik rare metaal op metaal geluiden en lijkt het wel of ik ergens overheen rijd (de auto schud een beetje).
Iemand enig idee wat dit kan zijn?
Hoor het graag.

Groet Joris

MB elegance

Geplaatst door MB elegance (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Zo te horen heb je homokineet stuk. Als je met uiterste stuuruitslag een bocht neemt hoor je dan ook: KLAK,KLAK,KLAK,KLAK,KLAK,KLAK?

ps.Tjee wat lijkt dat stom als je dat schrijft

sjc (0), 18 jaar geleden

Als je het alleen hoort als je achteruit rijdt is het je stab. stang. Die is waarschijnlijk krom.

Sjees10941 (0), 18 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem (ook Saxo VTS circa 45.000 km) heb het echter ook met vooruit rijden bij volledige stuuruitslag. Het is geen KLAK of TIK, maar een doffe bonk, te maken met homokinetische koppeling? Wie helpt? En betekent dit dat ie sowieso vervangen moet worden? Kostenindicatie?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.