Citroën Saxo: Fuseekogel of iets anders?

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik heb een vraag over mijn Saxo VTS, sinds enkele weken hoor ik geluiden rechts voor die ik liever niet hoor.
Het is zo dat wanneer ik achteruit rij van de parkeerplaats (met van die greppeltjes) dan is het net of mijn rechter wiel weg schuift je voelt de speling in het stuur. (Je hoort dan een soort tokkend geluid, overigens geen kapotte homokineten dat ken ik wel) Dit euvel doet zich ook voor wanneer ik vanuit stilstand bochten maak. Nou heb ik een vriend gebeld (die overigens monteur is) en die riep meteen de Fuseekogel. Ik heb de auto nog geen jaar en kan opzich ook wel zelf wat problemen oplossen maar heb geen idee wat dit is en hoe ik dit kan maken.
Wie kan mij helpen??

Marianne

Saxo VTS

Geplaatst door Saxo VTS (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (25) PRO, 18 jaar geleden

daar moet je naar laten kijken want niemand kan zo zeggen wat het is ; maar als het werkelijk een fussekogel is en zoveel speling heeft kan deze eruit schieten met alle gevolgen van dien.
dus naar laten kijken en snel want dan pas kan je weer gerust met de auto rijden.
groetjes jan.

Saxo VTS (0), 18 jaar geleden

Ik had door dat het risico vol is om te rijden, dus ik rij al niet meer met de Saxo. Bedankt in ieder geval.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch denk ik wel dat je vriend volkomen gelijk heeft. Zou er zo snel mogelijk door een (kundig) monteur naar laten kijken want het is niet geheel ongevaarlijk. Helemaal als de slijtage in een vergevorderd stadium is.

Saxo VTS (0), 18 jaar geleden

Ter info: Auto is gecheckt, geen fuseekogel. Er zijn lagers in de assen die aanschaven en het knikken veroorzaken. Garage heeft zeer waarschijnlijk een fout gemaakt bij het uitlijnen.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Marianne, welke lagers dan? Bedoel je de homokineet? Wat heeft uitlijnen te maken daarmee?

Saxo VTS (0), 18 jaar geleden

Nee niet de homokineet. Weet niet precies welke lagers. Je hoort het wanneer je het rechter wiel geheel naar links buigt tot het uiterste. Je kon het vergelijken met een deur die je open doet en niet verder wil, die knakt dan ook. Dat gebeurd er met mijn wiel. Zo is het mij uitgelegd. Had met uitlijnen te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.