Citroën Saxo: motor slaat af

Bouwjaar: 2001

de motor(vts1.4 benzine) slaat opeens af meestal net na de koppeling is ingedrukt, daarna start hij weer perfect. Dit probleem komt ongeveer 1 maal per maand voor. Ook heeft hij voor dat het lampje van motor management brand en dan is het of hij op 3 poten draait?

ruben10531

Geplaatst door ruben10531 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vtr123 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo ruben. eerst laten uitlezen met evt foutcodes.dat is makkelijker. (bobine) gr vtr

Saxo VTS (0), 18 jaar geleden

Ik heb dat met mijn oude auto gehad (peugeot 106) en een vriendin van mij met haar citroen AX. Bij mij was het levens gevaarlijk (stond eens stil midden op een snelweg tijdens het oversteken) de auto sloeg bij optrekken en afremmen uit. Bij de AX hebben ze het het bij uitlezen nooit kunnen vinden en bij mijn peugeot ook niet. Heeft met de sensoren te maken welke weet ik niet meer precies, omdat het bij de peugeot nooit is opgelost. Bij de AX is het probleem opgelost. Probeer de sensoren maar eens. De Citroen dealer in Drachten kent het probleem en heeft het opgelost bij de AX.
Succes

BMK (0), 18 jaar geleden

Ik heb bij mijn vorige saxo (dat was ook een 1.4) gehad dat de bobine kapot was en toen draaide hij ook heel slecht.
De koeltemperatuursensor schijnt ook regelmatig voor problemen te zorgen, ook de problemen die jij noemt.
Het afslaan kan ook nog met een vervuilde stappenmotor te maken hebben, daar heb ik ook last van gehad toendertijd.
veel succes er mee!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.