Citroën Xsara: branden acculampje en uitvallen onder rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

de auto heeft met regelmaat dat in de interval tussen de 2e en 3e versnelling tussen zeg de 2500 en 3000 toeren het acculampje op gaat lichten ,er een vreselijk geluid onder de motorkap te horen is op dat moment en de laatste keren ook alle lampen op het dashboard oplichten en de motor stilvalt.Hij start wel weer onmiddelijk en kan vanaf dat moment weer gewoon zonder problemen verder rijden.De kilometerstand is nu 180.000, komt net van de APK keuring, heeft een grote beurt gehad maar de citroendealer kan het probleem niet duiden en heeft het in 2 dagen tijd ook niet kunnen constateren dus blijft een vreemd verhaal zeggen ze daar.Het ligt niet aan de dynamo,v snaar is prima in orde,waterpomp is niks mis mee, distributie is bij 132.000 vervangen, iemand een suggestie ?

peterveldhoven

Geplaatst door peterveldhoven (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

koffieboon (0), 13 jaar geleden

Peter, wat versta je onder een vreselijk geluid en kun je horen waar het ongeveer vandaan komt?
Het lijkt me normaal dat de lampen op het dashboard gaan branden wanneer de motor uitvalt, of is het vóór het uitvallen al?

Gr

peterveldhoven (0), 13 jaar geleden

Hoi Thomas, ja hoe zal ik het zeggen , ik ben geen automonteur maar ik heb het omschreven het geluid als zijnde dat op dat moment dat de motor loopt er iets stil komt te staan dat ook mee zou moeten bewegen normaal gesproken en ik had in gedachten dat op dat moment de v snaar over de dynamo of de dynamo zelf stil komt te staan maar dat kan niet zegt de garage want dan zou de rook onder de motorkap uit moeten komen en de snaar sporen moeten hebben en dat is niet het geval en hij doet het ook niet altijd dat is ook het vervelende want ik heb ook een monteur mee laten rijden en dan doet ie het natuurlijk niet en hij heeft ook 2 dagen bij de citroengarage gestaan en dan doet het probleem ook niet voor maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven, een jankend geluid en dan brandt het acculampje tegelijkertijd en dan gaan vervolgens alle lampjes op het dashboard branden en het gaspedaal reageert vanaf dat het euvel optreedt ook niet meer.Het maakt ook niet uit of de motor warm of aan het begin van de rit, je kunt er niks van zeggen van wanneer wel en wanneer niet dus, ik hoop dat je er iets mee kan, gr Peter.

peterveldhoven (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost.Ik heb de bedrading en de aansluitingen onder de motorkap eens allemaal nagelopen en uiteindelijk bleek er speling te zitten bij de accuklem op de pluspool.Het opzetstuk op de pluspool,het gedeelte met schroefdraad was kapotgedraaid en heb voor enkele euro's een andere aansluiting gemonteerd dat de accuklem goed vast zit nu en sindsdien is het uitvallen en "kraken"onder de motorkap verdwenen.Ik snap alleen niet dat dat bij de merkdealer niet geconstateerd is maar goed het zij zo, misschien dat iemand er in de toekomst nog iets aan heeft,gr Peter.

koffieboon (0), 13 jaar geleden

Peter,

Mooi dat je het gevonden hebt en dat het allemaal behoorlijk meevalt. Het probleem klonk een stuk ernstiger.

Bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.