Citroën Xsara: motor start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i 16v

Beste forum-leden,

Ongeveer een week geleden mijn Xsara coupe APK laten keuren. Helaas afgekeurd vanwege kapotte stadslichtjes. Geen probleem uiteraard. Een dag later ging de motor ineens bij iets hogere toeren stationair draaien, tussen de 1200 en 1300 tpm. Kort daarna ging het motormanagement lampje branden. Die avond nog wel naar huis gereden maar de volgende ochtend starte de auto helemaal niet meer. Kon nog net uit mijn ooghoek op het display zien dat er een electrische storing aanwezig is. Bij contact maken is een tikkend geluid continu hoorbaar (een solenoid of relais???). Bij starten draait de startmotor maar de motor zelf komt helaas niet tot leven.

Ik heb vandaag de accu vervangen. Op de oude accu was namelijk veel loodsulfaat neerslag aanwezig op de min pool. Wat opviel was dat er grofweg een handvol van dit witte poeder aanwezig was in het draagbakje (uiteraard niet vastgepakt). Naast de accu vervangen ook de klemmen grondig schoongemaakt met een staalborstel op een accuboormachine en met zuurvrije vaseline ingesmeerd. Hierna de auto geprobeerd te starten en dat ging tot mijn verbazing in 1 keer goed. Enkele seconden later ging de motor wederom bij iets verhoogd toerental stationair draaien en vervolgens sloeg deze af. Daarna geen leven meer in te krijgen.

Weet iemand wat het probleem kan zijn? Alvast bedankt voor de moeite.

sander1974

Geplaatst door sander1974 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 13 jaar geleden

storing uitlezen kijken welke storingen er te voorschijn komen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.