Citroën C8: C8 storing airbag

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 20hdi

Lampje van airbag brandt af en toe en auto heeft volgende storing E690, wat wil zeggen storing ontstekers zij en hoofdairbags in serie links onderbroken circuit.
Ik heb vorige week de com2000 vervangen maar zonder resultaat. Vandaag heb ik de stekkers nagezien onder de zetel en van de zijairbag in de zetel maar verder nog niet veel tijd gehad om er aan door te werken en ondertussen is de storing ook weer verdwenen.
Als ik het schema bekijk veronderstel ik dat het gaat over het serie circuit van de zijairbag in zetel en de zijairbag links in de dakhemel ...
Kan iemand me misschien goeie raad geven tegen dat de klant opnieuw terug komt.

Grietje

Geplaatst door Grietje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

firmin (0) PRO, 12 jaar geleden

Dag Griet, ik meen dat we die storing tegengekomen zijn bij een C8 paar jaar terug ,en dat de panne veroorzaakt werd door een draad onder het zitkussen van de chauffeur, dat beschadigd was op het frame (zwaarlijvige chauffeur...) zeker nakijken.
Groetjes van uw collega tec Johan (Garage Van Houts)

Grietje (0) PRO, 12 jaar geleden

Dag Johan,
Merci voor de goede tip, ik had inderdaad hetzelfde probleem als jij. Niet dat de chauffeur zo zwaarlijfig is, integendeel, maar na het losmaken van het zitkussen en wat heen en weer bewegen met de bedrading van de zijairbag van de zetel merkte ik dat de storing verdween en heb ik de dradenbundel helemaal open gemaakt en merkte een draad die geknakt was en half gebroken. Draad hersteld en probleem is opgelost.
Merci nogmaals voor de goede raad !!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.