Citroën Xantia 1.9D: carterpakking lek

Bouwjaar: 1995

Mijn Xantia 1.9D (420.000) heeft last van het achterlaten van plasjes olie. Bij een eerste inspectie werd het gegooid op een lekkende carterpakking, nu hebben ze het er over dat het ook ergens anders kan zitten (waar weten ze niet). Advies was om de motor aan de onderkant eerst schoon te maken door te ontvetten met stoom(?). Daarna zou dan snel te zien zijn waar het lek zit. Enig idee waar je dit kan laten doen?
Of kan ik iets door de olie gooien waardoor het dik wordt (Leak Lock of zo)?

redherring

Geplaatst door redherring (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 18 jaar geleden

Kan je gewoon zelf inspecteren hoor, gewoon goed schoonmaken met poetsdoeken en ontvetter.
Gooi niks in de olie, lost niets op

Gerben75 (0), 18 jaar geleden

Barrie ,
Als je het schoongemaakt hebt en je kijkt de volgende dag, dus na een dagje rijden, wat voor olie er lekt. Kijk dan ter hoogte van de aansluiting versnellingsbak en motor
Lekt daar zwarte olie dan is je krukas/ keerring lek en is het olie licht van kleur en sterk reukend naar zwavel dan is het de versnellingsbak/ keerring lek.
Maar kijk of er ook geen bouten missen van je Carterpan dit gebeurd nog wel eens bij die motoren.

Vriendelijke groeten gerben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.