Citroën Xantia 2.0i aut.: Sensor kilometerteller

Bouwjaar: 1994

Ik ben in bezit van een Xantia 2.0i automaat met een terugkerend probleem. Voor de aansturing van de kilometerteller wordt een elektronische sensor gebruikt aangedreven door een tandwieltje op de versnellingsbak. Dit tandwieltje raakt vreemd genoeg na 10/20.000km versleten waardoor de Km-teller niet meer werkt. De dealer heeft dit inmiddels al drie keer gedaan en nu wil ik het zelf doen. Wie kan mij vertellen waar deze sensor op de automatisch versnellingsbak bevestigd zit en hoe ik hem kan bereiken, onder of bovenlangs de motor? Weet iemand ook hoe deze overmatige slijtage veroorzaakt kan worden?

Paul8525

Geplaatst door Paul8525 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vtr123 (0) PRO, 18 jaar geleden

wordt alleen het tandwieltje vervangen?.dan is waarschijnlijk de snelheidssensor uitgesleten.is te vervangen langs onder sensor zit bij de rechter as. gr vtr

Paul8525 (0), 18 jaar geleden

De aansluiting voor kilometerteller zit achter de motor op de versnellingsbak. Deze kan van onderaf de auto bereikt worden en dmv een boutje los te draaien gedemonteerd worden. Dan is het een kwestie van het tandwieltje vervangen en hij doet het weer. Waarom dit tandwieltje zo snel verslijt blijft een raadsel. Misschien een zwaar lopende kabel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.