Citroën C8: Citroen c 8 komt niet boven 2500 toeren en max 70 km

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 benzine

Hallo,

Mijn Citroen c.8 vertoont kuren.

Af en toe leek het net of er bij wijze van spreken een vuiltje in de benzine zat en leek het alsof de auto op 3 poten liep.

Vorige week tijdens de vorst periode startte ik de auto maar bij het in de versnelling zetten sloeg de auto af en was bijna niet meer te starten dacht heeft waarschijnlijk te maken met het koude weer wat ouder accu echter na een kilometer was de auto niet meer vooruit te branden. Het vreemde is dat na een kilometer of 6 liep de auto weer normaal. Echter de volgende dag het zelfde probleem en brandde het display katalysator storing ging vervolgens uit en heel even knipperde het oranje motorblok lampje maar ging vervolgens uit. Dealer gebeld en het probleem uitgelegd afgelopen zaterdag lang gegaan en na computer check bleek dat er wat storingen op de tweede cilinder waren en het euvel zo zijn opgelost met het vervangen van de bobine hetgeen ook is gebeurd, die dag 30 km zonder probleem gereden moet zelfs zeggen dat ik het idee had dat de auto zelfs beter reed.

Echter de volgende werkdag auto gestart probleemloos rij 500 meter en het zelfde euvel is er weer bij het oprijden van een heuveltje was het zelfs zo erg dat ik de auto terug moest laten zakken omdat de auto niet op toeren kwam zelfs niet met een slippende koppeling. Nu lees ik op dit forum diverse problemen over klepstoters bij de c 5 nu dacht ik weleens gehoord te hebben dat de c.5 en c.8 dezelfde motor hebben.

De auto heeft net 90.000 km gelopen wat zou het probleem kunnen zijn ?

Ik hoop te horen wat het allemaal kan zijn

Harry

hama61

Geplaatst door hama61 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Mogelijk zit nu de katalysator gedeeltelijk dicht als gevolg van het doorrijden met de eerdere storingen.
Is te testen door met losgenomen kat te gaan proef rijden. Denk erom: dat maakt een enorme herrie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.