Citroën C5: Citroen C5 2005, rempedaal blijft hangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,6 HDI

Bij licht remmen veert het rempedaal niet automatisch meer terug, daardoor blijft hij dus remmen.
Bij volledig intrappen van de rem komt het pedaal wel automatisch terug waarbij de remmen gewoon vrij komen.
Zeer lastig dus bij bochtenwerk aangezien ik het pedaal met de voet omhoog moet trekken.

Mijn garage gaf aan dat het waarschijnlijk de hoofdremcilinder was maar hij gaf geen garantie dat dit inderdaad de oorzaak was. Ik heb, om andere problemen uit te sluiten, alle remmen gecontroleerd en onderhoud verricht maar deze waren voor alle wielen nog bijna als nieuw.

heeft iemand hier een oplossing voor?

mikewing

Geplaatst door mikewing (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

afschrijving? (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Ik denk dat jouw garage wel eens gelijk zou kunnen hebben (subtiel uitgedrukt)

Groet Harry K

mikewing (0), 15 jaar geleden

De vakgarage waar ik mijn onderhoud laat verrichten is gelukkig geen zaak die, bij een onbekend probleem, direct alles gaat vernieuwen tot het probleem is opgelost (met als gevolg een dikke rekening). Hij gaf zelf aan dat hij nog een specialist zou raadplegen voordat hij een definitieve oplossing had. De auto is ook op de remmentestbank uitvoerig getest (zonder kosten). Ik waardeer dat dan ook (niet subtiel uitgedrukt).

Ik heb ook geen probleem om de reparatie te laten verrrichten maar als daarna blijkt dat het toch een ander probleem is dan vindt hij dat ook niet leuk. Dat is de reden waarom ik dit probleem even op dit forum heb gezet om mij (en misschien hem) wat zekerheid te verschaffen.

Mvg
Mechiel

mikewing (0), 14 jaar geleden

OK, probleem opgelost samen met een grote beurt. In eerste instantie hoofdremcilinder vernieuwd, daarna bleek dat in de rembekrachtiger ruim 1 liter motorolie aanwezig was. Ik heb na aankoop (met kleine beurt) 20.000km gereden en geen olie hoeven toe te voegen. Olieprobleem zou dus al langer aanwezig moeten zijn. Rembekrachtiger ook vernieuwd en nu is alles weer OK.

Ik mis wel een zeer groot deel van mijn vakantiegeld maar daar krijg je dan ook iets voor.

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik zou de vacuumpomp nog even laten controleren.olie komt namelijk niet zomaar in de rembekrachtiger.mischien membraam van vacuumpomp lek?

mikewing (0), 14 jaar geleden

Bedankt. Ik zal dat met mijn garage opnemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.